KM Webdesign studio

Wie ben je?

Hé you! Mijn naam is Karina en kom oorspronkelijk uit Friesland. Als klein meisje heb ik al veel plekken gezien in Europa en daar is mijn passie voor reizen vast uit voort gegroeid. Momenteel woon ik onder de Mediterrane zon in Spanje. Ook ben ik elke (twee) maand(en) te vinden in Nederland.
Waar ik van hou, heerlijk koken, een boek lezen, de omgeving ontdekken, wandelen, fietsen en naast koken houd ik ook van lekker eten natuurlijk.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na afronding van mijn bachelor ben ik in de sportbranche blijven hangen. Ik heb voor meerdere voetbalclubs mogen werken en gesnoven aan de businesswereld binnen de sport. Een prachtige ervaring die mij heeft gebracht waar ik nu ben. Dus dat had ik voor geen goud willen missen.
Tijdens mijn studies heb ik al twee keer een bedrijf mogen starten en ik vond dat altijd leuk om te doen. En niet alleen het beginnen, ook de weg die volgt.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn creatieve hart wilde ik graag de kans geven om te uiten. Waar ik eerst ben gestart als tekstschrijver, ben ik blij dat ik na drie maanden dat ik met beide handen de kans heb gepakt om mijn eerste betaalde opdracht te krijgen voor het creëren van een website. Dit was wat ik wilde, maar de definitieve stap naar enkel webdesigner/developer durfde ik nog niet te maken. Weet je, waarom niet? Ik merkte in het begin de struggle dat velen een freelancer op locatie wensten. En ik startte mijn avontuur als ondernemer en reiziger op hetzelfde moment. Maar na een half jaar ondernemen, merkte ik dat mijn hart sneller ging kloppen van de webdesign opdrachten ten opzichte van het schrijven van teksten. Dat zegt genoeg toch? Bij een website, elk project is uniek en dat geeft mijn creatieve ik elke keer weer de vlinders om iets prachtigs neer te zetten. Een website die uniek is, zich onderscheidt van de concurrentie, voelt als een warme jas, het verhaal uitstraalt waar de ondernemer voor staat. Dat je het gevoel krijgt dat je binnen in stapt in haar kantoor. Dat is mijn doel.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Vrijheid is één van de woorden waar veel mensen aan denken wanneer ze beginnen met
ondernemen. Dit ene woord zorgt ervoor dat je als ondernemer je eigen indeling kan maken. Lekker een vroege start maken, om in de namiddag te genieten van een terrasje. Daarvoor spring ik graag uit mijn bed.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het neerzetten van een website welke niet standaard is, maar op maat, waarbij het gevoel van de ondernemer overeenkomt met zijn/haar communicatie.

In het proces denk ik mee, geef ik advies en kijk ik naar het complete plaatje. Want enkel met een mooie website ben je er nog niet. Ook de teksten, afbeeldingen etc. laten de website spreken. Als jij een prachtige website hebt staan, maar de flow in de website niet stroomt. Dan blokkeert dit jouw klantenstroom via de website. Zonde toch?

Het is natuurlijk een groot voordeel dat ik zelf eerst in de pen ben gekropen. Zo zie ik al gauw waar een breekpunt zit en hoe de tekst tot zijn recht komt op de website.
Bovendien lever ik meer dan enkel een website. Ook, wanneer de website live staat, ben ik er voor de nazorg. Compleet ontzorgen als een dag naar de spa. Van hosting tot onderhoud en van logo tot
website, je vindt alles bij mij onder 1 dak.
Dit samen met persoonlijke aandacht, een luisterend oor en een dosis gezelligheid maakt mijn onderneming uniek.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee, ik vind het een prachtige reis, vol met verrassingen en uitdagingen. En dat maakt het juist zo leuk.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerder beginnen met ‘nee’ zeggen tegen opdrachtgevers waarbij ik niet het goede gevoel had. Waarom? Omdat het mij blokkeerde in mijn creativiteit en belemmerde in mijn positieve energie.

Wat is je toekomstvisie?

Iedereen verdient een unieke persoonlijke website, welke werkt/spreekt voor de ondernemer. Dit gun ik iedereen. Ik wil zoveel mogelijk ondernemers helpen met hun website. Hen voorzien van een website welke werkt, en die voor jou werkt.

Contactpersoon

Karina Marks

Onderneming

KM Webdesign Studio

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!