Movemeant

Wie ben je?

Ik ben Marit, 32 jaar en wonend in Leiden samen met Sjoerd en onze hond Bor.
In het dagelijks leven help ik bewuste ondernemers bij het zetten van betekenisvolle stappen.
Door intuïtieve coaching en opstellingen. Juist door op een andere manier naar jezelf als ondernemer en je bedrijf te kijken, letterlijk een stapje terug te doen bij mij in de coachruimte, komen er nieuwe inzichten en ontstaat er beweging. Ik vind het iedere keer weer een magisch proces.
Dat ik mij veel bezig houdt met het zetten van stappen is niet toevallig. Een paar jaar geleden leerde ik opnieuw lopen vanuit een situatie waar ik veelal in een rolstoel zat. Er ging een wereld voor mij open. De looplessen die ik hieruit leerde zijn ook prachtige ondernemerslessen, die ik dan ook dankbaar gebruik in mijn coaching en inspiratiewandelingen.  

Sindsdien organiseer ik regelmatig inspiratiewandelingen ergens op een mooie plek in de natuur of online, waarin je ‘letterlijk’ uitgenodigd wordt je eigen pad te bewandelen en een stapje dichterbij jezelf te zetten.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen heb ik als marketeer gewerkt in de tuinbouwsector. Ik kom uit een echt tuinbouwgezin, thuis hadden we een kwekerij. Dus de tuinbouw is er met de zongenoemde ‘paplepel’ ingegoten. Het begin van mijn loopbaan begon dan ook als marketeer in de tuinbouw. Nog steeds kan ik heel blij woorden van mooie groenten, fruit en bloemen en krijg ik geregeld klanten met een agrarische achtergrond op mijn pad.  

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen doe ik al van jongs af aan. Ik had mijn eigen tomatenkraampje langs de weg op zaterdag, waar ik alle restanten uit de proefkas van mijn vader verkocht. Al snel kwamen daar groenten van de buren bij, hielpen mijn nichtje, broertjes en zusje en organiseerde ik rondleidingen in de kas voor onze klanten. Als kind zei ik al dat ik ‘de wereld wilde verbeteren’ en was er van overtuigd dat dat kon als ondernemer.
Ik studeerde Small business & Retail management aan de Haagse Hogeschool en zo werd het ondernemerschap nog meer aangewakkerd.
Na een periode gewerkt te hebben als marketeer in de tuinbouw, kreeg ik de diagnose van een neurologische bewegingsstoornis en er volgende een periode waarin ik echt niet meer kon werken en letterlijk ‘uitviel’.  Het was al snel duidelijk dat ik op een andere manier mijn dagen in moest delen en ondernemerschap leek mij een heel goede manier om mijn eigen tijd te kunnen indelen en daarnaast ging ook een droom in vervulling.
Ik startte met een marketingbureau in vers. Toen dat te intensief werd voor mijn lichaam, moest ik terugschakelen en kwam coaching op mijn pad. Mijn klanten waar ik nee tegen zei, gingen er letterlijk zelf om vragen. Eerst marketing coaching, waarna ik steeds nieuwsgieriger werd naar gedachte patronen, mindset, systemisch werk en energie. Ik deed allerlei opleidingen op dit gebied en zo stopte ik met mijn marketingbureau en ontstond nadat ik opnieuw leerde lopen: Movemeant.  

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het ideale aan ondernemen vind ik dat ik mijn eigen tijden in kan delen. Ik kijk per dag wat ik kan en wil doen. Om te blijven lopen is beweging voor mij heel belangrijk. Ik coach dan ook veel wandelend in de natuur. Een mooi win-win situatie. Ik vind werken achter een laptop zwaar overschat. Ik hou ervan om uitwerken af te wisselen met een wandeling buiten, een kop koffie in de stad of een afspraak buiten de deur. Mijn schrijfboekje is altijd mee! Dit werkt voor mij het beste. Belangrijk vind ik het om hier in ook mijn eigen pad te volgen en te kijken wat voor mij werkt.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn achtergrond maakt dat ik zowel in het ondernemerschap als in het leven al de nodige lessen geleerd heb. Ik weet hoe het is om stil gezet te worden en ook wat het kan opleveren. 
In mijn coaching werk ik veel met systemisch werk en opstellingen. Hier wordt zichtbaar gemaakt waar het in je bedrijf of ondernemerschap niet lekker loopt. Iedere keer dat je vastloopt, is een uitnodiging om weer een stapje dichterbij jezelf te zetten. Het is heel bijzonder om later terug te krijgen van mensen hoe zo’n opstelling echt iets wezenlijks heeft veranderd, waardoor er weer beweging en ruimte ontstaat. Ik noem het weleens gekscherend: ‘het leukste uit jezelf halen’. 

Afgelopen jaar ben ik samen met Robine Hillen gaan samenwerken. We schrijven een ‘Ondernemers manifest’ voor ondernemers. In een opstelling gaan we opzoek naar het volle potentieel van de ondernemer in jou en maken we zichtbaar waarom je doet wat je doet. Pas kregen we terug van een ondernemer die zijn Manifest ontving; ‘Als je weet waarom je doet wat je doet, ga je moeiteloos ondernemen’.
Ondernemen kan echt op jouw manier en je mag daarin je eigen bewuste stappen zetten.  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Wat ik onderschat heb, is dat je altijd bezig kunt blijven…. Aan ideeën geen gebrek. De uitdaging zit hem voor mij in die dingen doen, waar ik de meeste energie van krijg. En ik vind het soms best lastig om daar keuzes in te maken. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

De grootste beperkingen leg je jezelf op. Is mijn inzicht de afgelopen jaren. Hoewel in mogelijkheden denken voor mij een sport is geworden, heb ik mezelf ook wel beperkt op bepaalde vlakken.
Ik ben ergens onderweg gaan geloven dat mijn voorland ondernemen en leven in een rolstoel was. Daar ben ik mij helemaal op aan gaan passen en heb ik mezelf ook wel klein in gehouden.
Nu kan ik zien dat alle stappen onderweg hebben bijgedragen aan waar ik nu sta. Zeker in de tijd dat ik nog een marketingbureau had, had ik graag meer intuïtief willen werken, dat had veel energie gescheeld. Ik was toen nog heel erg bezig met hoe ik ondernemen ‘op school’ had geleerd. 

Wat is je toekomstvisie?

Soms vind ik het moeilijk om voor mijzelf echt vooruit te kijken. Ik ben zo gewend geraakt aan leven bij de dag. Dat is mooi, maar dat is ergens ook jammer. Ik merk dat het steeds vaker lukt om wel vooruit te plannen en mijn vertrouwen groeit. Zo heb ik nu een nieuwjaarsretraite voor bewuste ondernemers gepland op 4 januari, om samen het jaar in én uit te lopen. Ik kan daar ontzettend naar uit kijken.
In het grote plaatje gun ik ondernemers steeds meer bewustzijn. Ik denk dat als we steeds de uitdaging aan gaan een stapje dichterbij onszelf te zetten, de wereld een mooiere plek wordt.

Contactpersoon

Marit Nieboer – Klapwijk

Onderneming

Movemeant

Website

movemeant.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!