Sandra Manders Business Support

Wie ben je?

Sandra Manders, Business Builder voor Starters. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb 15 jaar als Personal Assistant gewerkt in het bedrijfsleven. De laatste jaren op de Zuidas. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik zwanger werd van mijn oudste zoontje kreeg ik behoefte aan meer vrijheid en flexibiliteit. Dit was niet mogelijk binnen de verschillende organisaties waar ik werkte. Ondernemerschap leek me fantastisch, maar ja, die Sales, dat ging mij toch nooit lukken? Daarnaast was ik ervan overtuigd dat ondernemen keihard werken is, dat kon ik toch niet combineren met een jong gezin?

Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het van mijn angst en ben ik een opleiding tot Virtual Assistant gaan volgen. Omdat ik al 15 jaar als Personal Assistant werkte, was dat een logische stap richting ondernemerschap. Inmiddels ben ik geen VA meer, maar begeleid ik zelf vrouwen vanuit loondienst naar online ondernemerschap.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De combinatie kinderen en ondernemen is echt fantastisch! Ik kan werken waar en wanneer ik wil, zodat ik er ook kan zijn voor mijn kinderen op de momenten dat het nodig is. Iedere dag ziet er anders uit en ik sta zelf aan het roer. I just f*cking love it!  

Wat maakt jouw onderneming uniek? Ik begeleid vrouwen vanuit loondienst naar ondernemerschap. Zelf startte ik mijn bedrijf midden in de grootste crisis van mijn leven, waardoor ik weet dat de starten met ondernemen écht altijd kan.
Doordat ik jarenlang gewerkt heb als Personal Assistant heb ik een enorm probleemoplossend vermogen ontwikkeld. Het maakt niet uit waar mijn klanten tegenaan lopen, samen lossen we het hoe dan ook op. Ain’t no mountain high enough!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Toen ik de opleiding tot Virtual Assistant had gedaan, verwachte ik dat ik het daar wel mee zou redden. Nog meer investeren in mezelf om me verder te kunnen ontwikkelen? Dat zag ik totaal niet aankomen. Dit heeft alles te maken met de “loondienst-mindset” die ik toen nog had: eerst verdienen en dan uitgeven. Als ondernemer werk het precies andersom. Gelukkig heb ik het toch aangedurfd om flink in mezelf te investeren, waardoor ik snel stappen heb kunnen zetten. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niks! Van iedere fout die ik gemaakt heb, heb ik ontzettend veel geleerd en dit kan ik nu doorgeven aan mijn klanten, zodat zij deze fout niet hoeven te maken. 

Als ik toch iets moet noemen dan had ik me niet zo druk gemaakt over hoe mijn visitekaartje eruit moest komen te zien. Sterker nog; ik zou helemaal geen visitekaartjes besteld hebben. Van de 500 stuks heb ik er precies 1 gebruikt, haha. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik geloof dat ondernemen telkens meer gaat over écht connectie maken met je klanten. In deze tijd waar je voor ieder probleem op Google terecht kunt, zoeken we weer naar verbinding met anderen. Laat dat nou precies zijn waar ik gelukkig van word! Mijn focus is dan ook oprechte, eerlijke en mooie relaties aan te gaan.

Contactpersoon

Sandra Manders

Onderneming

Sandra Manders Business Support

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!