Twinkelins

Wie ben je?

Ik ben Lindsay van Ooijen en ik ben 35 jaar. Ik ben getrouwd met Richard, moeder van Abigail en Aiden en wij wonen in Breda.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn laatste baan in loondienst was in de financiële dienstverlening en de afgelopen jaren heb ik voor mijn kinderen gezorgd.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Als moeder van twee kinderen weet ik hoe belangrijk het is om van jongs af aan te starten met voorlezen. Ik vind lezen en voorlezen erg leuk en mijn motto is “door jong te starten, maak je van lezen een goede gewoonte”. Door het vele voorliezen viel het mij op dat mijn kinderen de boeken met interactie het leukste vonden, maar dat het aanbod hierin beperkt is. Zo ontstond het idee om zelf een interactief kinderboek te schrijven voor kinderen van ongeveer één tot en met vijf jaar oud.
Voor jonge kinderen is het niet gemakkelijk om alleen maar te luisteren en stil te zijn als ze worden voorgelezen. Dat is begrijpelijk. Ze willen veel liever meedoen, meehelpen en samen lezen. Toen heb ik het interactief kinderboek “Beertje het is bedtijd!” geschreven en in eigen beheer uitgegeven.
Hiermee heb ik The Indie Awards voor het leukste kinderboek van 2020 gewonnen, waar ik ontzettend dankbaar voor ben!
Om mijn boek in eigen beheer uit te geven, heb ik uren besteed aan uitzoekwerk om te leren hoe ik dit het beste kan aanpakken. Vervolgens na het uitgeven van mijn boek ontvang ik regelmatig vragen over hoe ik dit heb aangepakt. Ik besefte dat meerdere mensen die hiermee bezig zijn tegen vragen zouden aanlopen. Nu geef ik hier Webinars over en begeleid ik anderen hierin door middel van één op één coaching. Ik vind het heel leuk om te mogen bijdragen aan het creatieve proces van een ander. Door het delen van mijn kennis en ervaringen kunnen zij veel gemakkelijker en sneller stappen zetten. Daarnaast is het uiteraard fijn om ergens terecht te kunnen met je vragen of ergens over te sparren.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk nu vooral in de avonden als de kinderen slapen en in het weekend. Zo heb ik overdag tijd voor de kinderen en alle activiteiten eromheen. Voor mij is dat prima te doen. Wat ik doe vind ik erg leuk en daardoor voelt het mij voor niet als werken. De coaching sessies plan ik overdag als de kinderen naar school en de opvang zijn. Mijn jongste kind start in oktober op de basisschool en dan zal er een nieuw ritme ontstaan van meer overdag werken in plaats van in de avonden. Ik vind het heel prettig dat ik voldoende tijd heb voor de kinderen, ons gezin en daarnaast mag doen wat ik leuk vind.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Geïnspireerd door mijn kinderen ben ik hiermee gestart. Ik leer van mijn kinderen wat zij leuk vinden en dit pas ik toe in mijn boeken. Lezen mag vooral leuk zijn en iets waar zowel kinderen als voorlezers van kunnen genieten. In het boek Beertje het is bedtijd! heb ik korte opdrachten verwerkt, zodat kinderen actief betrokken zijn bij het verhaal. Zo hoeven ze niet alleen stil te zijn en te luisteren, maar mogen ze meedoen. Het verhaal gaat over Beertje die naar bed gaat en hierbij je hulp kan gebruiken. Zo geef je bijvoorbeeld Beertje een high five, poets je zijn tanden en maak je hier geluiden bij, zoek je zijn pyjama en zing je een liedje. Daarnaast wordt ook de omgeving van de lezers bij het verhaal betrokken. De interacties stimuleren de fantasie en creativiteit. Hierdoor blijft de aandacht van kinderen er langer bij en kan er van jongs af aan écht samen worden gelezen. Ik geniet enorm van deze fijne momenten met mijn kinderen en dit wens en gun ik alle kinderen en hun voorlezers.
Daarnaast ben ik van mening; als ik het kan, kan jij het ook! Uiteraard geldt dit voor alles en dat is ook wat ik wil meegeven aan anderen die overwegen of bezig zijn om in eigen beheer een boek uit te geven. Als ik anderen hierin begeleid, leer ik ze hoe ze dit kunnen aanpakken om het vervolgens zelf te gaan doen. Natuurlijk kunnen ze mij dan nog vragen stellen, maar verder hebben ze mij niet nodig. Ik wil en gun dat ze succesvol zijn en ik krijg regelmatig als feedback dat ik dit ook uitstraal.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Als ik wil kan ik blijven werken. Ik zie zoveel kansen, nieuwe samenwerkingen, ideeën en ga zo maar door waar ik mee aan de slag wil. Het is goed om hier keuzes in te maken en te kijken naar wat ik nu het leukste en belangrijkste vind om op te pakken. Maar eerlijk is eerlijk, soms zou ik bijvoorbeeld nog best aan tien extra dingen willen werken, haha!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Nog meer te genieten van het ondernemersproces. Ik vond het heel bijzonder om voor mezelf te starten en te doen wat ik leuk vind. Om kinderen en hun voorlezers leesplezier te laten ervaren met mijn boek en anderen te mogen begeleiden. Ik wil graag volgende stappen gaan zetten, maar tegelijkertijd wil ik ook vooral blijven genieten van alle stappen die ik reeds heb gezet.

Wat is je toekomstvisie?

Ik werk nu aan mijn 2e kinderboek die ook interactief zal zijn en gaat over samen koken met Beertje.
Ik zou het geweldig vinden om een hele boekenreeks te realiseren en andere interactieve producten uit te geven. Ook wil ik graag nieuwe samenwerkingen aangaan, bijvoorbeeld met bedrijven. Hoe tof is het als zij “Beertje het is bedtijd!” als kraamcadeau aan medewerkers geven? Want lezen is altijd goed! Daarnaast wil ik graag nog meer mensen begeleiden bij het uitgeven van hun boek in eigen beheer. Zoals ik al eerder aangaf; als ik het kan, kan jij het ook! Mee eens toch?

Foto: Schoonderwoert Fotografie

Contactpersoon

Lindsay van Ooijen

Onderneming

Twinkelins

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!