Karin Coppens • Health & Mindset coach voor moeders

Wie ben je?

Hey! Mijn naam is Karin Coppens, ik ben Health & Mindset coach, 33 jaar en moeder van 2 kinderen, Niels(5) en Emma(3). Mijn kernwaardes zijn: Plezier, verbinding, groei, vrijheid en authenticiteit. Ik heb een passie voor gezondheid en de mind-body connectie. Ik voel de drive om een échte oplossing te vinden en heb de missie om andere moeders te helpen de balans in hun leven terug te krijgen, zodat ze weer klachtenvrij en vol energie kunnen genieten van het leven.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik aan mijn ondernemersreis begon was ik werkzaam als fysiotherapeute in loondienst. Nadat ik met 30 weken zwangerschap op straat kwam te staan ben ik begon ik aan het schrijven van mijn zoveelste ondernemersplan. Op dat moment was had ik het gevoel dat ik spijt zou krijgen als ik nu niet zou gaan ondernemen. De wens was groter dan de angst en zo startte ik mijn bedrijf.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Als fysiotherapeute had ik het gevoel dat ik meer symptomen aan het bestrijden was dan dat ik een echte oplossing kon bieden. Daarnaast wilde ik graag mensen helpen die geholpen wilde worden. Die de regie over hun leven terug wilde nemen. Heel graag wilde ik het anders doen dan de eerst volgende praktijk om de hoek. Buiten de boekjes van de fysiotherapie en de hokjes van de westerse geneeskunde. Daarom ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik wil een echte oplossing bieden met blijvend resultaat op een manier waar ik 100% in geloof en achter sta. Dit heeft er toe geleid dat ik een eigen methode heb kunnen ontwikkelen waarin in de kennis en fysiologie van de medische wetenschap goed kan combineren met een holistische benadering. Naar mijn mening een complete aanpak van chronische, langdurige of onverklaarbare klachten. Er is zoveel meer mogelijk dan velen nu denken of geloven.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Drie dagen per week heb ik beschikbaar om te werken, hoewel het laatste jaar vroeg om iets meer flexibiliteit. Per maand start ik maximaal 6 trajecten omdat ik mijn volle aandacht wil geven aan de moeders die een traject volgen. De tijd die ik over heb besteed ik aan Intake gesprekken en om te werken aan mijn bedrijf.  De overige 4 dagen ben ik er volledig voor mijn kinderen en mijn gezin. Voor mij is dit een fijne combinatie die goed werkt.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn kijk op gezondheid alleen al is uniek. Ik benader klachten vanuit zowel de medische wetenschap als het holistisch perspectief. Ik kijk naar 6 domeinen: Beweging, ademhaling, slaap, immuunsysteem, stress en voeding. Deze domeinen bepalen hoe lekker jij en je vel zit of hoeveel klachten jij ervaart. Daarnaast combineer ik Coaching met Fysieke behandeling en Lifestyle, zodat ik een compleet traject kan bieden  voor een effectieve en blijvende oplossing.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee, ik heb niets onderschat. Ik vind het gewoon een heel mooi proces. Zelf merk ik dat ik vooral heb te werken aan mijn eigen patronen en belemmerende overtuigingen. Het mooie vind ik ook dat dit persoonlijke groei proces nauw samen hangt met de ontwikkelingen van mijn onderneming. Ook ben ik dankbaar voor alle lessen die ik gaandeweg leer. Deze kan ik namelijk ook inzetten om mijn deelnemers verder te helpen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Heel eerlijk? Helemaal niets. Ik geloof dat alles gebeurt met een reden en dat ik alle ervaringen nodig heb gehad en nodig heb om mijn dromen en doelen te bereiken. Vertrouwen op het proces en genieten van de reis.

Wat is je toekomstvisie?

Het is mijn missie om het leven van minstens 10.000 moeders te veranderen. Iedere moeder verdiend het om klachtenvrij en vol energie te genieten van haar gezin en het leven. Ik wil vrouwen in beweging zetten, ze laten inzien dat ze zoveel meer kunnen bereiken dan ze nu denken. Je mag in jezelf vertrouwen, van jezelf houden en je dromen najagen. Je bent mooi en sterk en hoeft niet beperkt te worden door fysieke klachten of weinig energie. Je kan ook goed voor je gezin zorgen, zelfs beter, wanneer je goed zorgt voor jezelf. Neem de regie over je leven terug en kies om te leven in plaats van te overleven.

Contactpersoon: Karin Coppens
Onderneming: Karin Coppens • Health & Mindset coach voor moeders
Website: www.karincoppens.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!