One Broke Girl

Wie ben je?

Ik ben Iris Newman en ik ben 35 jaar oud. Samen met mijn Engelse man en onze dochter Penny woon ik in Eindhoven. Online sta ik ook wel bekend als One Broke Girl en houd ik me bezig met alles wat met geld te maken heeft door erover te schrijven, video’s te maken op Instagram en er in de ‘Geld met een Zachte G’ podcast over te praten. Je kunt wel zeggen dat vrouwen enthousiast krijgen over geld mijn passie is.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen was ik in loondienst als Business Analist bij verschillende bedrijven, waar ik me bezig hield met het ontwerpen van software systemen en data analyse. Hartstikke leuk om te doen, maar ik voel dat ik meer waarde aan de wereld toevoeg als ondernemer. Daarom heb ik besloten om vanaf 1 april volledig als zelfstandig ondernemer door te gaan, in plaats van part-time.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Eigenlijk is One Broke Girl een beetje per ongeluk ontstaan als blog. Ik heb altijd al graag geschreven en vond op het moment dat ik startte nog niet veel informatie terug op het gebied van financiën. Door de tijd heen is One Broke Girl gegroeid en ben ik ondertussen zo ver dat ik full-time als content creator ga werken. Mijn grootste persoonlijke motivatie is mijn dochter Penny. Ik wil haar graag laten zien dat je altijd jouw dromen moet volgen en niet met minder genoegen hoeft te nemen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het fijne aan het hebben van een online onderneming is dat je op elk moment van de dag kunt werken. Ik ben zelf een ochtendmens en sta vaak om 6:00 op. Na een kopje koffie heb ik mijn eerste werkzaamheden al gedaan voordat mijn dochter wakker wordt. De flexibiliteit die online ondernemen me biedt, geeft me de ruimte om op het moment dat ik energie heb om even te knallen mijn moment te kunnen pakken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De online wereld is een bruisende wereld waar elke dag nieuwe content creators zichtbaar worden. Maar ik merk dat vrouwen met heel veel plezier mijn blogs lezen en de informatie in zich opnemen, omdat ik net zoals zij ben. Ik probeer het vooral niet te moeilijk te maken en een beetje gezellig te houden. Want geld, of financiën, wordt al gauw gezien als saai. En saaie geld-blogs zijn er echt meer dan genoeg.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het is niet per se iets wat ik heb onderschat, maar wel iets waar ik een hekel aan heb… Boekhouden. Eigenlijk is dat misschien heel raar, omdat ik heel graag met geld-onderwerpen bezig ben, maar ik krijg juist veel meer energie van het uitleggen van complexe onderwerpen aan anderen dan ‘een moetje’ als de boekhouding in te vullen. Het overzicht over mijn geld heb ik sowieso al, dat hoeft voor mij niet op een manier die lekker werkt voor de belastingdienst. Een goede boekhouder vinden is zeker iets wat ik op korte termijn wil regelen, zodat ik meer tijd over houd voor de rest.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Hier kan ik heel duidelijk over zijn: eerder beginnen. Ik vond de stap om te stoppen in loondienst heel groot, omdat er ook een behoorlijke salarisconsequentie aan zit. Maar door kritischer te kijken naar mijn uitgaven en prioriteiten bleek dit gewoon hartstikke haalbaar te zijn. Angst is een slechte raadgever, dus ik heb besloten naar mijn ‘Moed’ te luisteren.

Wat is je toekomstvisie?

Het platform One Broke Girl wil ik verder gaan uitbouwen, zodat het in de levens van sterke vrouwen een onmisbare aanvulling wordt. En daarnaast wil ik de persoonlijke band die ik heb met volgers op Instagram zeker niet verliezen. Die persoonlijke touch is hetgene wat mij One Broke Girl maakt.

Contactpersoon: Iris Newman
Onderneming: One Broke Girl
Website: https://www.onebrokegirl.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!