Manon ter Hogt – Goudsmit

Wie ben je?

Ik ben Manon ter Hogt, 33 jaar goudsmid en ontwerpster.
Samen met mijn dochter en 2 sphynx katten woon ik in een kleine plaats in de achterhoek, Neede.

In Neede ligt ook mijn atelier, het atelier is pas net af. We hebben het zelf gebouwd.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Toen ik in 2010 afstudeerde aan de vakschool in Schoonhoven, ben ik eerst een aantal jaren in loondienst gegaan. Op deze manier heb ik alle technieken goed onder de knie gekregen. En al vrij snel startte ik naast mijn baan met het maken van mijn eigen sieraden lijn. 

Na een paar jaar heb ik mijn eerste collectie op de markt gebracht. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik wil graag vrij zijn om te creëren. Mijn fantasie de vrije loop te kunnen laten en te maken wat ik in gedachten al voor me zie. Van het werken in loondienst heb ik erg veel geleerd, het was een mooie tijd maar uiteindelijk is geheel zelfstandig zijn mijn echte passie.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Naast goudsmid ben ik ook moeder, dus het werkt voor mij heel simpel wanneer mijn dochter thuis is werk ik in principe niet. Alleen op de uren dat zij bij de oppas is werk ik.

Dit werkt erg prettig en is ook nog eens duidelijk.

Natuurlijk werk ik ook nog wel eens door in de avond of verstuur even een mail tussen door.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De manier waarop ik tegen het ontwerp aankijk. Bij het maken van een ontwerp zorg ik altijd dat het ontwerp 1 geheel vormt en dat het niet allemaal losse elementen zijn die aan elkaar zijn geplakt. “Less is more”

Ook verwerk ik graag gevoel en symbolen in mijn sieraden, dit geeft ze net dat beetje extra.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dan zou ik zeggen de administratie die er bij komt kijken en de marketing. Dit is minstens zo belangrijk als het maken van sieraden opzicht. Ik ben vooral bezig met het creatieve proces en het creëren van nieuwe sieraden dit gaat me heel natuurlijk af. Het adverteren heb ik echt moeten leren dit zit niet in mijn aard.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niets, ik geloof dat de keuzes die ik heb gemaakt mij hebben gebracht tot het punt waarop ik nu ben.

Hier heb ik bepaalde lessen uitgeleerd die nodig zijn geweest voor het proces.

Wat is je toekomstvisie?

Om nog exclusievere sieraden te maken voor een hoger segment. En dan te kunnen werken met de mooiste meest zeldzame edelstenen.

Al tijdens mijn kindertijd was ik bezig met het creëren en ontwerpen van kleine dingen. Altijd creatief bezig om weg te dromen in mijn eigen fantasie wereld.

Het werken met de aller mooiste dingen die moeder natuur ons gegeven heeft, parels, edelstenen en edelmetalen geven mij dat gevoel opnieuw.

Contactpersoon: Manon ter Hogt
Onderneming: Manon ter Hogt – goudsmid
Website: www.manonterhogt.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!