Leef met LEF!

Wie ben je?

·        Judith Holtkamp

·        44 jaar

·        Oprichter en eigenaar van Leef met LEF!

·        Trotse moeder van Maud (18), Lucas (17) en Thomas (12)

·        Heel gelukkig met Frank

·        Enthousiast, creatief, authentiek en ondernemend

·        Ongeduldig, impulsief en chaotisch

·        Persoonlijke waarden: Vrijheid, groei, positiviteit, onafhankelijkheid

·        Levensmotto: Je moet LEF tonen!

Sinds 1 september ben ik gestart met mijn bedrijf, Leef met LEF!

Leef met LEF! Biedt online coaching en ontwikkel trajecten voor vrouwen (met LEF ;)) tussen de 30 en 60 jaar oud.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Oh, haha, wat niet… ik heb veel gedaan en vind ook veel dingen leuk. Ik ben actief en ondernemend en heb altijd alles opgepakt wat op mijn pad kwam. Voor ik begon met ondernemen was ik werkzaam als Senior Sales Consultant. Daarnaast hield ik me al ruim 6 jaar intensief bezig met persoonlijke groei en ontwikkeling. Eind 2019 heb ik mijn baan, in loondienst, opgezegd en 10 maanden een sabbatical genomen. Deze periode heb ik gebruikt om me volledig te richten op het opzetten van mijn onderneming.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb altijd wel de ambitie gehad om te ondernemen, maar wist nooit goed wat ik wilde. De stap om het ook echt te gaan doen durfde ik niet te zetten en kwam ook zeker niet van de een op de andere dag.

Ergens rond 2014/2015 begon het bij mij te wringen. Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik nu écht? Waar ben ik goed in? Wat vind ik leuk om te doen? Dit soort vragen hielden mij voortdurend bezig, maar de antwoorden kwamen niet ….

Ik wilde dingen veranderen, maar hoe dan? Ik wist dat er meer in mij zat, maar het kwam er niet uit. Al met al heb ik hier een lange tijd enorm mee geworsteld, waardoor ik bleef hangen in een negatieve vicieuze cirkel. Tot ik mij ging beseffen dat ik jarenlang onbewust had geleefd. Mijn automatische piloot had mijn leven overgenomen zonder dat ik het doorhad.

Het moest anders! Tijd voor actie en een gedegen zelfonderzoek. Ik nam de verantwoordelijkheid voor mijn eigen geluk. Waar ik voorheen een paar nieuwe schoenen zou hebben gekocht om me gelukkig te voelen, had ik nu het LEF om écht in mijzelf te investeren!

En zo begon voor mij een waardevolle en inspirerende ontdekkingsreis. Ik investeerde in goede coaching. Oei, de eerste stap buiten mijn comfortzone! Ik volgde opleidingen, trainingen, verschillende ontwikkelprogramma’s en events. Het heeft me al met al duizenden euro’s gekost maar het was de beste investering ooit.

Het heeft me zoveel zelfkennis en inzichten gegeven waardoor ik in beweging ben gebracht. Ik ben gegroeid naar een krachtige, zelfbewuste vrouw (al zeg ik het zelf), die weet wat ze wil en keuzes kan maken vanuit vertrouwen in zichzelf. En met dit gevoel ben ik mijn bedrijf gestart.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Heel goed. Dat is het mooie van ondernemen, die vrijheid om je eigen agenda te bepalen. Tijd is kostbaar. Prioriteiten stellen, plannen en focussen zijn daarom heel belangrijk. Meestal lukt me dit goed en soms is het een uitdaging en wijk ik volledig af van mijn planning omdat het toevallig even anders loopt. So be it. Gelukkig kan ik mijn werk redelijk flexibel inrichten. Ruimte voor andere, energie gevende, activiteiten vind ik heel belangrijk en plan ik ook zeker in.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik denk vooral mijn kracht en enthousiasme. En daarnaast natuurlijk mijn eigen proces. Ik heb de LEF-methode ontwikkeld waarin alle waardevolle lessen en inzichten die ikzelf heb geleerd, op gebied van persoonlijke ontwikkeling en empowerment, zijn ondergebracht. Een reis van 6 jaar ontdekken, onderzoeken, leren en toepassen is samengebundeld in deze methode en onderverdeeld in 3 ‘magische’ fases.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Met de gedachte; ‘alles wat ikzelf kan doen bespaart me geld’ dacht ik alles zelf wel te weten en kunnen. Branding, website bouwen, programma’s ontwikkelen, administratie, social media marketing, sales, online- leeromgeving, de bijbehorende techniek etc. Ik wilde echt alles zelf weten en doen. Op een gegeven moment was ik met 4 verschillende cursussen tegelijk bezig en tot diep in de nacht aan het werk. Het kostte me ongelofelijk veel energie en tijd, en tijd is geld. Toen heb ik de knoop doorgehakt en besloten om de opbouw en alle technische zaken rondom de online leeromgeving uit handen te geven aan een expert. Hierdoor viel er wel een last van me af en kon ik mij weer meer focussen op de werkzaamheden die ik leuk vind en waar ik blij van word.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik ben een startende ondernemer en kan nog niet iets opnoemen wat ik over zou willen doen.

Ik zie periodes van struggle als periodes van groei en fouten maken zijn mooie kansen om te leren. Ik zie het ondernemen vooral als een prachtig leerproces, waarin juist die lastige momenten ontzettend belangrijk en leerzaam zijn om te groeien en beter te worden.

Wat is je toekomstvisie?

Wij vrouwen rennen vaak in volle vaart door het leven op een pad wat niet meer bij ons past. Waar we in gerold zijn omdat het nou eenmaal zo liep, verwacht werd of ‘de logische keuze’ was. We willen het anders maar weten niet hoe. We rennen onszelf voorbij en raken uit balans. Op wilskracht gaan we door, en vergeten wie we zelf eigenlijk zijn en wat belangrijk is voor ons.

Wanneer jij jouw potentieel niet benut zal er altijd iets blijven knagen. Alsof je een tuinslang dichtknijpt. De energie wil eruit! De druk wordt steeds hoger en uiteindelijk knap je: je brand op of komt in een negatieve spiraal. Hoe meer tegendruk je geeft aan je potentieel hoe slechter je mentaal, emotioneel en uiteindelijk fysiek gaat voelen.

En daarom wil ik op zoveel mogelijk vrouwen helpen hun ware potentieel te ontdekken. De wereld heeft behoefte aan vrouwelijke kracht. Vrouwen die niet surviven maar thriven, die alles uit zichzelf halen, zonder zich aan te passen of kleiner te maken, vanuit de kracht en flow die vrouwen zo eigen is.

Contactpersoon: Judith Holtkamp
Onderneming: Leef met LEF!

Website: www.leefmetlef.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!