LIB, waaronder LIB the mag

Wie ben je?

Hi! Ik ben Deborah en ik run het bedrijf LIB. Dat is een afkorting van ‘ad libitum’ en dat is Latijn voor ‘onbeperkte vrije expressie’. Dat is precies wat ik doe met LIB. Ik schrijf en doe wat ik zelf wil op een creatieve en vaak directe manier, om hiermee vrouwen zoals ik aan te spreken: stoer, ondernemend en ambitieus. Het doel is om vrouwen te laten shinen, te motiveren en te inspireren. Dit doe ik door middel van een online magazine (LIB the mag), met het organiseren van online en offline BabesBusinessBorrels, en soon to come ook met audio & video. Mijn eigen podcast studio is in aanbouw; hier wil ik inspirerende business babes interviewen zodat zij zich via mijn platform aan de buitenwereld kunnen presenteren. Naast dit alles wordt binnenkort het volgende LIB-onderdeel aan mijn bedrijfsactiviteiten toegevoegd: de grootste verzameling e-books, content- en inspiratiesheets, verhalen, tips en trainingen van ondernemend & vrouwelijk Nederland.

In mijn privé leven zit ik nooit stil. Mijn huis in het zuiden van Nederland is een tien-jaren-klus-plan, ik heb een vriend en een hond. Ik lees graag, ben verslaafd aan koffie en zodra het weer kan ben ik van plan veel te gaan reizen. Beauty, fashion en dans zijn ook een grote passie van mij.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik onderneem al mijn hele leven. Als kind had ik al mijn eigen magazine, zelfgetekend en zelfgeschreven. Later heb ik carrière gemaakt in het vastgoed en was ik algemeen directeur van een makelaars- en hypotheekkantoor. Ik maakte de switch naar de beautybranche in 2012 en begon vanuit een slaapkamer een webshop en schoonheidssalon. Dit bouwde ik uit tot één van de grootste wimper- en wenkbrauwsalons van Nederland, met meerdere vestigingen, een academy en klanten uit binnen- en buitenland. Vanwege gezondheidsproblemen én de behoefte aan een nieuwe uitdaging begon ik eind 2020 met LIB. Voor 2021 heb ik hiermee grootse plannen!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik onderneem al vanaf jonge leeftijd en officieel vanaf de dag dat ik volwassen werd. Naast banen in loondienst heb ik altijd bedrijven gehad. Sommige erg succesvol; andere totaal niet. Maar hierdoor weet ik precies waar mijn talenten en zwakheden liggen. Met LIB wil ik jonge, ambitieuze vrouwen inspireren en motiveren om hun eigen kracht te vinden en ze op weg helpen naar succes. Ik heb in mijn leven zelf tien keer het wiel uitgevonden. Had ik destijds een platform zoals LIB gehad, dan had me dat veel fouten en ellende bespaard.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik probeer mezelf tegenwoordig af te remmen en mijn energie beter te verdelen: rustig opstarten, gezond lunchen, meer beweging en op tijd naar bed. De avonden en zondagen probeer ik helemaal vrij te houden van werk, zodat ik meer tijd heb om leuke dingen te doen. In het verleden had ik hier veel moeite mee en was ik echt altijd aan het werk. Handig als je bedrijven aan het opbouwen bent, maar niet fijn voor je gezondheid en sociale leven!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

LIB is uniek omdat het een hele specifieke doelgroep aanspreekt. Het wordt momenteel uitgebouwd tot een compleet platform met een magazine, podcasts, video’s, een offline en online community en een kennisbank. Hiermee hoop ik hét digitale startpunt te worden voor alle jonge, ambitieuze en stoere vrouwen van Nederland.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik kom uit een ondernemersgezin en wist waar ik aan begon. Het enige dat ik onderschat heb, is dat ik me niet bezig moet houden met meerdere bedrijven tegelijkertijd. Ik kom het beste tot mijn recht als ik me ergens 100% op kan focussen. Ik bewonder mensen die moeiteloos kunnen switchen tussen verschillende activiteiten!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

In 20 jaar ondernemen heb ik helaas alle fouten wel een keer gemaakt. Ik let voortaan beter op samenwerkingen met zakelijke partners en of we écht dezelfde visie hebben, ik luister beter naar mijn gevoel en neem minder financiële risico’s.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie privé is meer tijd hebben om in vrijheid te leven. Dat betekent voor mij meer reizen, de wereld ontdekken, spontaan iets leuks kunnen doen en daar hoort ook financiële vrijheid bij.

Wat mijn zakelijke visie betreft weet ik alleen dat ik zó ambitieus ben dat ik niet rust voordat ik een plan succesvol heb afgerond. Dat geldt ook voor LIB. Welke kant het platform op gaat zal in de toekomst blijken, maar ik ben flexibel genoeg om het concept mee te laten bewegen met veranderende markten. Ik ben heel benieuwd wat LIB me nog gaat brengen en heb er ontzettend veel zin in om dat allemaal te gaan ontdekken!

Contactpersoon: Deborah Verhagen
Onderneming: LIB, waaronder LIB the mag
Website: www.libthemag.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!