Studio Bieb

Wie ben je?

Ik ben Bilitis, getrouwd met de allerleukste en moeder van 3 kinderen. Een dochter van 13 en twee

zoons van 12 en bijna 8.  Ik hou van tekenen,  kleur, vrolijkheid, polkadotjes, bloemen en jurkjes. Jurkjes zijn ook hetgeen ik altijd draag. Ik kan echt alles met een jurkje.

Ik ben parttime leerkracht, eigenaar van Studio Bieb en ik ben oprichter van ASSMeisjes.nl, een community voor pubermeisjes met ASS en hun moeders.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben na mijn HAVO naar de PABO gegaan en na mijn afstuderen meteen voor de klas gegaan. Inmiddels alweer 21 jaar geleden. Na een paar jaar begon het een beetje te kriebelen en heb ik de opleiding tot Remedial Teacher gedaan. Zo heb ik een tijd lang op school gewerkt als juf en RT’er. Eerst voltijds en toen de kinderen kwamen deeltijd.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik 2 kleine kinderen had (peuter en dreumes) maakte ik een leuke knuffel. Daar maakte ik er meer van en toen begon het ondernemen langzaamaan. Want ik moest een naam hebben, een logo en een website. Met 2 kleine kinderen, en later nog een baby erbij was het niet heel realistisch om een eigen bedrijf op te zetten. Het idee verdween zeer regelmatig voor langere tijd in de koelkast. Toen ik 6 jaar geleden ging trouwen, maakte ik alles zelf. Van een vilten bruidsboeket, tot de taarttopper en de enveloppendoos. Aan mijn zusje gaf ik voor haar hulp een armband met tekst erop. Na de bruiloft dacht ik: “Dat moet ik toch ook zelf kunnen?” Zo geschiedde. Ik zette het op mijn Facebook en ik kreeg bestellingen, ik ook nog andere dingen te maken. Na een klein jaar schreef ik mij als webshop officieel in bij de KVK. Op 16 maart is dat precies 5 jaar geleden.

Inmiddels heb ik een nog wat omwegen gemaakt. Zo heb ik ook nog een korte periode geprobeerd creatieve workshops en kinderfeestjes te geven. Voor mijn webshop ging ik een weggevertje/ lokkertje maken, zodat mensen op mijn site zouden komen. Dat had ik geleerd via iets op Facebook. Ik besloot een kleurplaat te maken, want daarvan kon ik steeds weer een nieuwe maken. Dat begon te lopen. De webshop vond ik steeds minder leuk worden. Dus via een natuurlijke manier, stootte ik eerst de workshops af. De webshop bouwde ik af en is nu een dik jaar gesloten. Die kleurplaten werden het begin van mijn nieuwe bedrijf. Inmiddels zijn dat kleurplaten voor zakelijke klanten geworden en familietekeningen. Dat doe ik nu al bijna 2 jaar met veel plezier. Zeker het afgelopen jaar heb ik grote stappen gemaakt. 

Ik heb mijn website vernieuwd en mijn aanbod eens onder de loep genomen, en daar kwamen twee belangrijke producten uit waar nu mijn focus op ligt. De eerste zijn mijn familietekeningen en de tweede zijn mijn zakelijke kleurplaten. Natuurlijk doe ik daarnaast nog meer (bijv. kinderboekenillustraties), nu helder is waar mijn focus op ligt gaat het steeds beter met Studio Bieb.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Op de twee dagen dat ik voor de klas sta, hoef ik van mezelf niet te werken aan  Studio Bieb. Op de andere dagen is het eerst zorgen dat de kinderen overal op school komen. Ik werk vanuit huis, dus als ik thuis kom kan ik meteen aan de slag. Het gebeurt regelmatig dat ik ’s avonds of in het weekend ook werk. Ik vind het heel leuk om te doen. Hierdoor kan ik dus met de kinderen naar allerlei afspraken of eens aan mezelf denken. Het scheelt dat ik inmiddels niet meer steeds de drang voel om de vaatwasser te moeten in te ruimen of te stofzuigen. Hier had ik vroeger nog wel eens last van. Het scheelt ook dat de kinderen ouder zijn, want als ze thuiskomen is het vaak gamen en Netflixen, dus kan ik ook mooi werken. Wel staat mijn deur altijd open, zo kan ik precies zien en horen wat ze allemaal uitspoken.
Verder ligt mijn bureau vol met to do lijstjes. Op mijn deur zitten whiteboardstickers, daar staan de klussen op die ik regelmatig moet doen, opdrachten, doelen en ideeën. Omdat ze op de deur staan, kan ik ze niet kwijtraken. (als is het dan weer niet handig dat mijn deur zo vaak openstaat)

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming is uniek, omdat vooral mijn zakelijke kleurplaten een uniek product zijn. Ik maak voor allerlei soorten bedrijven kleurplaten die (deels) gepersonaliseerd zijn. Voor de plaatselijke verloskundige tot aan een weggevertje voor grote merken. Verder hoop ik dat de mensen de vrolijkheid die ik wil brengen zien en dat ik alles vol met passie en enthousiasme doe.  Alles wat ik maak, teken ik eerst met de hand en is dus echt uniek.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik doe alles rustig in mijn eigen tempo. Ik merk wel nu het steeds beter gaat lopen, er soms veel werk in de minder leuke dingen gaat zitten. De afgelopen periode heb ik al wat klussen uitbesteedt, zoals professionele foto’s en teksten voor de website. Gelukkig helpt mijn dochter mij soms met de administratie verwerken. Wie weet wat ik in de toekomst nog ga uitbesteden. Eerst leek mij dat echt onnodig, nu zie ik wel steeds meer dat het erg fijn kan zijn om sommige taken niet meer te hoeven doen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Omdat het eigenlijk nooit mijn insteek is geweest om ondernemer te worden, heb ik alles laten komen zoals het kwam. Misschien dat als ik niet van het natuurlijke verloop zou zijn geweest, het sneller concreet geweest zou zijn. Nu wachtte ik steeds tot het voor mij duidelijk was waar ik mee moest stoppen/ doorgaan. Wellicht als ik 2 jaar geleden de stappen binnen Studio Bieb had gemaakt die ik kortgeleden allemaal heb ik gemaakt, ik nu groter zou zijn. Ik ben nu wel blij met hoe het nu gaat en dat concreet werken is wel iets wat ik voor nu vast wil houden.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstdroom is om uiteindelijk vooral te werken voor Studio Bieb en minder in het onderwijs. Dat ik voor heel veel bedrijven allemaal kleurplaten en aanverwante artikelen mag maken. Er bij nog meer gezinnen een vrolijk en uniek naambordje bij hun deur hangt en dat er nog meer boeken met mijn illustraties uit mogen komen.

Ook heb ik over enkele jaren een eigen hele vrolijke bedrijfsruimte te hebben waar ik uiteindelijke samen met mijn dochter kan werken. En waar ik zo nu en dan toch die creatieve workshops en feestjes kan geven…

Contactpersoon: Bilitis Nieuwenhuijsen
Onderneming: Studio Bieb
Website: www.studiobieb.nl


Facebook


Instagram


Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!