MANDY haarstyliste

Wie ben je?

Mandy Roovers is mijn naam, inmiddels 32 jaar waarvan al 17 jaar werkzaam als haarstyliste. Ik ben 11 jaar getrouwd met mijn man John, en samen hebben wij twee kinderen Jovanni (9) en Mailey (7)

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met mijn bedrijf MANDY haarstyliste, ben ik altijd in loondienst geweest bij diverse kapsalons en heb ik nog 1,5 bij een drogisterij gewerkt, nadat het concurrentie beding was afgelopen ben ik voor mijzelf als zzper begonnen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het is een logische stap na al die jaren kapster te zijn en eigenlijk zijn mijn ideeën gegroeid naarmate ik langer actief werkzaam ben in mijn bedrijf, ik ben gestart in 2015 als ambulant kapster, gewoon met mijn koffer met knipspullen bij de klanten aan huis, beginnend in de avonduren om de zorg met mijn kinderen te combineren. Na een maand kon ik de salon in woonzorgcentrum “de Zellebergen” overnemen en daar was mijn vliegende start. Na een aantal jaar behoorlijke groei van mijn klantenkring en inmiddels schoolgaande kinderen zijn wij verhuisd van woning om mijn groeiende bedrijf aan huis te gaan vestigen in 2018 zodat ik niet meer aan huis bij klanten hoefde te werken en meer klanten tegelijk kon gaan helpen.

In 2019 heb ik mijn eerste personeelslid aangenomen voor Salon de Zellebergen en ben ik meer gaan werken in mijn Salon@Home. Afgelopen jaar ben ik ondanks corona wederom uitgebreid met meer dagen open, een extra personeelslid en zijn we momenteel de financiering aan het regelen voor ons nieuwe grote winkelpand, en we hopen eind 2021 open kunnen gaan en met ons team van 3 samen kunnen gaan werken, mits corona verder geen tegenslag biedt.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik zelf heb mijn werkuren gecombineerd met schooluren van de kinderen, van 9.00 tot 15.00 op ma.di.do en vrijdag. Mijn personeel werkt op de dagen dat ik vrij ben.

 Omdat ik nu nog aan huis werk is het gemakkelijk te combineren, mijn werk gaat wel door na 15.00 dan pak ik de webshop bestellingen in en neem ik aan het eind van de dag contact op met klanten die een bericht gestuurd hebben of gebeld hebben. Omdat ik vroeg klaar ben, kook ik altijd en eten we met het hele gezin samen, s’avonds heb ik af en toe nog wat klanten, ga ik sporten, of ben ik thuis met mijn kinderen.

Of woensdag ochtend is echt mijn “me-time” moment, ik vrij en de rest van het gezin naar school en werk. Op deze ochtend plan ik meestal mijn eigen beauty afspraken en personal training in de gym. Heerlijk om even te ont stressen. Verder heb ik altijd weekend op zaterdag en zondag. Of we gaan vaak naar muziekfestivals of doe ik het huishouden op zaterdag, terwijl zondag een heerlijke niets moet alles mag dag is.

Verder ben ik wel 24/7 met mijn werk bezig, denk aan social media, whatts app, mail, bestellingen en klantcontact. Maar ik zou het niet anders willen, ik hou van mijn werk! Hoewel het in balans houden van werk, gezin en vrije tijd altijd lastig blijft, probeer ik dat zo goed mogelijk in gedachten te houden.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Onze salon is gespecialiseerd in krullen knippen en verzorgen, deze specialiteit is niet vanzelfsprekend in kapsalons en aangezien ik zelf een behoorlijke krullenbol ben, weet ik waar mijn klanten mee zitten en waar ze tegen aan lopen. Naast deze specialiteit heeft elke collega haar eigen specialisme zoals visagie, bruidskapsels, steil haar, keratine behandelingen enz. Wij behandelen elke klant met persoonlijke aandacht en gaan samen werken aan de beste versie van onze klanten, met een luisterend oor, advies in kapsel, krullen, producten en alle uitleg om jou haarresultaat ook thuis te kunnen creëren. Daarnaast kan je vanuit huis jou favoriete producten (bij) bestellen en bieden we support of afstand waarin we je helpen met tips en trics voor jou mooiste versie van jezelf.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Hoe meer personeel, hoe lastiger de verstandhouding werkgever-werknemer je begint met 1 collega en bent een team van 2 / vriendinnen en met een team van 3 wordt dat toch lastiger, laat staan als je straks een groter team hebt, je wilt een goede werkgever zijn en met z’n alle gelijkwaardig zijn maar uiteindelijk ben ik degene die het wel voor het zeggen heeft.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Tot nu toe, niets.. door te beginnen zoals mij en letterlijk alle stappen hebt doorlopen van ambulant, naar salon aan huis, naar volwaardige kapsalon met personeel leer je ontzettend veel en bij elke stap bouw je meer ervaring op.

Wat is je toekomstvisie?

Nu hangt alles af van corona, indien we nog langer niet mogen werken, krijgen we wellicht de financiering van het winkelpand niet rond en moeten we dat plan voor nu even uitstellen, maar hoe dan ook gaat dat er wel van komen. Een volwaardige grote kapsalon met een team van 3, wellicht 4 en we willen graag onze eigen leerlingen gaan opleiden, en nog meer bekendheid creëren om nog meer mensen met o.a krullen te kunnen helpen waardoor ze blij zijn met hun natuurlijke krullendos, en vol zelfvertrouwen te kunnen stralen, dat is waar wij het voor doen!

Contactpersoon: Mandy Roovers
Onderneming:MANDY haarstyliste
Website: www.mandyhaarstyliste.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!