Namfon Dil Coaching

Wie ben je?

Als je aan mijn beste vriendin zou vragen hoe ze mij zou omschrijven zou ze zeggen dat ik een tikkeltje eigenwijs ben. Ik ben te porren voor een lekkere koffie in de ochtendzon maar een borrel met vrienden kan ik ook goed waarderen. Ik kan slecht tegen dagen lang grijs weer en ben verslingerd aan reizen, persoonlijke ontwikkeling en de kleur groen. Ik stek tegenwoordig zelfs planten. 

Hoi, ik ben Namfon. En als je dat hoort zal je direct denken hoe? Het is niet een veel voorkomende naam hier in Nederland. Maar goed als je hem eenmaal hebt gehoord is het niet een naam die je snel vergeet. En dat komt meteen ten goede aan, en in mijn werk als zichtbaarheidscoach.

In mijn rol als coach begeleid ik vrouwelijke dertigers die tegen de muur van het leven lopen en stoeien met dilemma’s terug naar hun ware zelf. Zodat ze vanuit daar #echtzichtbaar zijn, de hoofdrol spelen in hun leven en volop in het licht staan.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

 Ik heb een studie toerisme gedaan en mijn eerste baan was logischerwijs in de reisbranche. Ik kwam binnen in een warm nest en kreeg de mogelijkheid om door te groeien naar de marketingafdeling. Het internet en online reizen boeken stond nog in de kinderschoenen en het was super mooi om die immense groei mee te maken en daaraan bij te dragen. Het was meteen mijn grootste leerschool op het gebied van online marketing, communicatie en development.

Daarna heb ik nog enkele andere (content)marketing banen gehad bij kleine en grote bedrijven. Ik heb tussendoor nog een eigen reissite gestart waar ik mijn passies; reizen, schrijven en fotograferen combineer maar heb hier nooit al mijn tijd en energie ingestoken. Misschien dat ik er in de toekomst nog wat mee ga doen want ik heb nog steeds het gevoel dat het potentie heeft.

Sinds 2020 ben ik zelfstandig en heb ik na 5 maanden mijn business omgegooid en volg ik, al was het dus met een kleine omweg nu echt mijn hart.

Ik doe nu wat ik het allerleukst vind en dat is andere vrouwen begeleiden, inspireren en terug in hun kracht zetten zodat ze gaan stralen en echt zichtbaar zijn.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Een van mijn belangrijkste waarden is vrijheid. Vrijheid in de zin van dat ik mij vrij voel door in het nu te zijn. Maar ook zelfliefde en zelfacceptatie en me niet meer druk maken om wat anderen vinden. De mogelijkheid hebben, om op welk vlak dan ook, altijd zelf te bepalen. En door volledig in mijn eigen kracht te staan heb ik de durf om je eigen weg te blijven volgen. Dat voelt als echt vrij zijn.

Ondernemen draagt zeker bij aan die vrijheid. Het geeft mij de kans om te doen wat ik wil, wat ik leuk vind en ik kan zelf de inhoud vormgeven. Het is mijn podium om mijn visie naar buiten te brengen en mensen hierin mee te laten bewegen.

Ik zei natuurlijk in het begin al dat ik een beetje eigenwijs ben. Als ik naar mijn leven kijk loop ik niet helemaal het geijkte pad en ben in die zin een klein beetje tegendraads en juist daarom is ondernemen een uitkomst.

Ik kom niet uit een familie waarin ondernemen echt aan de orde is. Ook in mijn vriendenkring zijn er weinig zelfstandige te vinden. Dit maakt het soms weleens lastig omdat men je niet begrijpt. Maar het zegt wel wat over mij en mijn persoonlijkheid.

In eerste instantie wilde ik gaan ondernemen omdat ik na het overlijden van mijn vader voelde, ik wil meer rust, geen druk en vrijheid. Doen wat ik echt leuk vind. Ik startte toen mijn reissite met het idee, ik ga dit als showcase neerzetten en laten zien wat ik voor anderen kan betekenen. Ik was toen nog in loondienst maar merkte dat mijn gedrag niet meer helpend was en ik hulp nodig had. Ik kon het niet meer alleen.

De weg terugvinden naar mijn ware zelf was een rollercoaster ride maar wel de beste van mijn leven omdat ik de verbinding met mijn hart terug vond. Ik ging van overleven naar leven en besefte dat ik onderdeel ben van iets veel groters en wil bijdragen aan het verhogen van het bewustzijn bij anderen. Ik voelde zo de noodzaak om anderen te laten inzien dat ze nu al hun leven kunnen veranderen en niet op die muur van het leven hoeven te wachten. Maar de stap om mensen echt te begeleiden en hier mijn werk van te maken was nog te groot omdat ik zelf nog in dat proces zat.

Uiteindelijk ben ik wel voor mijzelf begonnen en gestart als zichtbaarheidscoach voor bezielde ondernemers. Ik hielp hun aan meer online zichtbaarheid door middel van een goede contentstrategie en juiste mindset. Strategie is 1 ding maar als je zelf niet zichtbaar durft te zijn omdat er nog angsten, onzekerheden en belemmeringen je blokkeren moet je eerst daarmee aan de slag. Het stukje mindset en transformeren heb ik altijd heel leuk gevonden meer nog dan het marketingstuk. Ik deed mijn ding maar het voelde niet kloppend, het stroomde niet lekker en ik wist wel hoe het kwam maar durfde nog niet de knoop door te hakken en het anders te doen. Want ik was net 5 maanden bezig en de basis stond eigenlijk pas.

Tot mijn moeder overleed. Tijdens haar eerbetoon stond ik op het podium en deelde haar verhaal maar ook mijn lessen en wat haar ziek zijn mij heeft gebracht en gekost. En ook toen weer voelde ik heel sterk, iedereen moet inzien dat tijd kostbaar is en je ondanks alles wat er gebeurt in je leven je zelf altijd de regie terug kan pakken. Ondanks die verdrietige setting voelde ik een onwijze kracht, voelde ik mij kalm en kreeg ik heel veel energie van het delen. En merkte, ik ben hier goed in. Dit is gewoon wat ik moet doen. Mijn lessen delen, mijn ervaring delen met andere vrouwen zodat zij stappen durven zetten en achter het stuur van hun leven gaan zitten. Terug komen bij zichzelf en authentiek zijn omdat je dan pas echt zichtbaar bent voor iedereen. 

Binnen een week heb ik mijn business omgegooid en nu begeleid ik vrouwen die het roer om willen gooien. Ik besef me inmiddels ook dat ik kan roepen wat ik wil en graag wil voorkomen dat iemand tegen een muur aan loopt. Maar puntje bij paaltje moet er toch eerst iets gebeuren voor je die wake-up call krijgt en wilt veranderen.

Mijn business is eigenlijk met mij meegegroeid. Ben ik eerst rationeel gestart volg ik nu veel meer mijn hart. Ik zie ondernemen als een proces en je business is een reflectie van jezelf. Het is niet een idee wat is uitgewerkt maar iets wat voorkomt uit waar jij goed in bent en is continue aan verandering onderhevig.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag? 

Ik ben baas over mijn eigen tijd en hoef omdat ik nu geen partner en gezin heb alleen met mijzelf rekening te houden. Wat dat betreft kan ik dus volle focus werken in mijn onderneming en mijn mooiste leven, inclusief alle geluksmomentjes, ten volste benutten.

Maar omdat ik een slechte planner ben moet ik wel echt met een fysieke agenda werken en dagelijks taken in tijdsblokken opschrijven zodat ik gefocust blijf en naar een doel toewerk. Doe ik dat niet dan verzand ik van alles doen wat niet altijd de meeste prioriteit heeft.

Om balans te houden zorg ik er wel voor dat ik vrije blokken in mijn agenda plan voor pauze, sport, een wandeling of een drankje op het terras.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Er zijn natuurlijk veel coaches. Maar toch ben ik uniek. Ik heb mijn eigen kijk, mijn eigen visie, mijn eigen verhaal en mijn eigen energie die niet iedereen aan zal spreken. Ik zal daarom alleen vrouwen aantrekken die zich tot mij aangetrokken voelen.

In mijn business werk ik met een soort roadmap. Want om terug te komen bij je ware zelf zal je verschillende fases doorlopen voor je de verbinding met je hart herstelt en gaat staan voor wie je bent. Het is een transformatieproces van erkenning, van loslaten en omarmen van wie je bent.

Ik werk nu nog vooral 1-op-1 omdat ieders proces anders is en maak hierin gebruik van mijn eigen ervaring, NLP technieken en systemisch coachen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat je moet accepteren dat dingen langer duren dan jij voor ogen hebt. Dat resultaten soms op zich laten wachten ook al wil je dit zo graag. Hallo ego boost.

Op dit moment doe ik alles nog alleen en dat kost gewoon veel tijd. Het vergt echt prioriteiten stellen en stap voor stap dingen afronden. En volhouden, blijven geloven dat wat je doet goed is en bijdraagt ook al lijkt dat niet altijd zo.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dat ik niet zo kritisch ben naar mijzelf en mag geloven en vertrouwen mag hebben in mijn eigen kunnen ook als resultaten nog uitblijven. Falen bestaat immers niet want je leert er altijd van en daarom is het altijd een succes. Ondernemen is ook onzeker en maakt je kwetsbaar omdat je met je kop boven het maaiveld uitsteekt. Dit zorgt er nog weleens voor dat ik mijzelf kleiner houd dan noodzakelijk. Niet altijd de grootste stappen zet die nodig zijn. Maar ik besef me heel goed dat elke kleine stap, een grote stap maakt.

Ondernemen is eigenlijk de grootste leermeester die je kunt hebben. Door te doen leer je jezelf steeds beter kennen en besef je ook steeds meer dat body, mind and soul samengaan om je grootste potentieel te zijn.

Wat is je toekomstvisie?

In de toekomst wil ik naast 1-op-1 coaching ook een online academy oprichten met hierin een programma en mogelijk een community. Want een stukje saamhorigheid, herkenning, veiligheid en weten dat je niet alleen bent is zo fijn is als je bezig bent met het terugvinden van je ware zelf.

Verder zie ik mijzelf ook nog wel trainingen en workshops geven of op events spreken om zo nog meer vrouwen te inspireren en ervoor te zorgen dat ze nog meer voor zichzelf gaan staan en hun mooiste leven leven. Want juist door volledig jezelf te zijn en je grootsheid te omarmen ga je stralen en ben je een voorbeeld voor anderen omdat ze inzien dat dit voor hun ook mogelijk is.

En als ik nog groter droom en dit heb ik al eens elders opgeschreven dan heb ik een centrum waar iedereen zijn of haar balans, de verbinding terug kan vinden.

De verbinding met jezelf, je hart is namelijk de belangrijkste die er is. En dat gun ik iedereen.

Contactpersoon: Namfon Dil
Onderneming: Namfon Dil Coaching
Website: https://www.namfondil.nl


Instagram


Linkedin

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!