Melodieinhetleven

Wie ben je?

Mijn naam is Elodie, woon samen met mijn vriend in Utrecht en spreek dankzij hem ontzettend veel Engels. Hij komt namelijk uit Kameroen. Dat Engels komt goed van pas want ik ben on the side reisbegeleidster voor jongeren. Dit betekend dat ik (voor Corona) meerdere keren per jaar de wereld rondvloog met groepen millennials om hen en mezelf uiteraard een fantastische reis te bezorgen. Daarnaast geef ik groepslessen in de sportschool. BodyPump, FatAttack en African dance. Heerlijk vind ik het. Uit het hoofd én in mijn lichaam. En last but not least hetgeen wat ik het meest doe en waar ik het meest gepassioneerd over ben: coaching.

Ik ben werkgelukexpert, mental coach én de oprichtster van Melodieinhetleven. Bij Melodieinhetleven help ik vrouwelijke millennials in het ontdekken van hun passie en droombaan én om deze werkelijkheid te maken. Ik geloof er namelijk in dat niemand zichzelf opgesloten hoeft te voelen in een baan en dat we allemaal uitdaging, plezier en voldoening kunnen halen uit ons werk. Als we maar werk doen dat bij ons past en echt aansluit.

Dit ben ik opgestart op het moment dat ik zelf opgesloten zat in mijn werk. Ik wilde wel een andere keuze maken, maar ik had geen idee wat dan wél bij mij zou passen. Dit is een hele zoektocht geweest en heeft mij 2 jaar gekost, but I did it! En behalve dat ik dit voor mijzelf wilde oplossen, merkte ik dat hier zoveel anderen tegenaan lopen. Je hebt een studie gedaan en bent daarmee verder gegaan in je werk, maar nu vind je het niet leuk meer. Wat moet je dan gaan doen?! En dan kom ik om de hoek kijken!

Ik neem hierin mijn eigen ervaring mee, maar ook alle kennis die ik vervolgens opgedaan heb in mijn master gedrag en mental coach opleiding. Gedragsverandering, het maken van andere keuzes én levens op een hele positieve manier transformeren vind ik fantastisch. Ik geloof ook echt dat als je op zoek bent naar iets wat bij je past, dat je niet alleen moet gaan nadenken over de vraag ‘’maar wat past dan wel bij mij?’’ die vraag is al veel te specifiek. Houd het bij jezelf én niet gericht op werk. Het is belangrijk om eerst zelfkennis op doen, voordat je een doordachte keuze kan maken waar je zelfverzekerd over bent én gelukkig mee blijft.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen heb ik de PABO gedaan en als 20 jarig meisje stond ik daar vervolgens met een groep vol kids waar ik de verantwoordelijkheid over had. Op het begin vond ik het heerlijk, maar op een gegeven moment voelde het echt als een sleur. Elke dag deed ik dezelfde dingen. Het was saai, leerde niks bij en voelde mij niet meer uitgedaagd. Toch was het ook prettig om financiële zekerheid te hebben van een salaris elke maand, wat ervoor zorgde dat ik de stap nemen naar een andere baan heel spannend vond en ik allemaal belemmeringen voor me zag. En zo heeft het dus jaren geduurd voordat ik écht die stap durfde te zetten.

Op dit moment ben ik pas 27 en ik denk ook dat dit mijn kracht is in mijn onderneming. Ik ben zelf nog een millennial. Ik ken de struggle, waardoor ik andere millennials nóg beter kan helpen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Eigenlijk zag ik op dat moment geen andere optie meer. Ik zat zo ontzettend vast in mijn werk. Ik was toe aan vrijheid. Ik wilde geen regels meer waar ik mij aan diende te houden en die gewoon niet (meer) bij mij paste. Ik was toe aan meer creativiteit, aan fijne contacten met leeftijdsgenoten en ik wilde écht wat kunnen toevoegen aan het leven van anderen. Een echte bijdrage leveren en een zinvol leven was waar ik naar snakte. En dit kon ik alleen voor mij zien in het ondernemerschap. Daar had ik geen regels, meer vrijheid én daar kon ik mij ei meer in kwijt.

Ik moet zeggen dat ik nooit écht heb gedacht: nu ga ik ondernemer worden. Ik ben in mijn eigen zoektocht naar mezelf vooral steeds meer in deze richting geduwd. Pas een jaar nadat ik werkzaam was als ZZP’er besefte ik mij pas dat ik ondernemer ben. Ervoor deed ik simpelweg waar ik blij van werd. Dit was mijn voornaamste doel!

Het idee van mijn onderneming is dus ook echt voortgekomen vanuit de angst en frustratie die ik op de werkvloer meemaakte. Ik voelde mij zo onbegrepen, niet gewaardeerd en opgesloten. Daarnaast wist ik dat ik niet de enige was en ik gunde het iedereen om ook weer te vinden waar je wel echt energie van krijgt én blij van wordt. Zo is Melodieinhetleven ontstaan. Vanuit mijn eigen ervaring én vanuit de interesse in menselijk gedrag (en vooral de beïnvloeding daarvan)

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Sporten is ook een van de dingen die ik dus ook betaald doe. Dit is voornamelijk in de avonduren en in de ochtend in het weekend. Perfect als je het mij vraagt, want sporten deed ik sowieso al. Nu krijg ik daar betaald voor, dus ik zie dit alleen als win-win. Daar hoef ik dus ook geen extra tijd voor vrij te maken.

Melodieinhetleven doe ik overdag (voornamelijk in de ochtenden tot begin van de middag). Dan heb ik de meeste energie én kan ik in de middag nog ontspannen voordat ik in de avond weer het huis uitga. Melodieinhetleven loopt super goed, maar ik heb ook absoluut genoeg rust. Hier zorg ik ook voor, want dit vind ik erg belangrijk. Ik heb een te traag werkende schildklier, dus wil absoluut hierin ook goed voor mezelf zorgen en dus ook mezelf goed ontspannen.

Daarnaast wonen veel van mijn vriendinnen verderop, dus deze zie ik voornamelijk in het weekend. Hier wil ik namelijk ook wel echt goed de tijd voor nemen. Verbinding met mijn vriendinnen betekent veel voor mij. Mijn vriend ook trouwens. Hij is zelf ook ZZP’er, dus wij zien elkaar gedurende de dag vaker. Tenzij ik naar mijn kantoor ben of hij een afspraak op locatie heeft. Toch hebben we daar samen een fijn balans in gevonden. Standaard samen avondeten zit er bijvoorbeeld niet bij (I know shocking voor veel), maar voor ons is dat heel normaal en helemaal goed op deze manier.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Voornamelijk dat ik zelf millennial ben op die manier andere millennials ook goed kan helpen. Ik weet hoe het is om vast te zitten in je werk, de twijfels die je hebt in je hoofd én dat je stiekem veel te vaak naar het toilet loopt. Niet omdat je moet plassen, maar omdat je even je telefoon meeneemt en op die manier even kan ontsnappen van de werkdag tijdens het scrollen op Instagram.

Daarnaast heb ik mij echt verdiept in gedrag én coaching en geloof ik erin dat iedereen de antwoorden in zich heeft zitten. In mijn coaching geef ik dus ook geen tips, maar help ik je door de juiste vragen te stellen én goed af te stemmen op wat je nodig hebt. Ik ben ontzettend betrokken bij al mijn klanten.

Behalve dat ik 1 op 1 coach, heb ik ook een minitraining ontwikkeld om een eerste stap te maken hierin én een online programma ontwikkeld waarbij ik millennials stap voor stap ook meeneem in het ontdekken van hun droombaan én help ik met het werkelijkheid maken hiervan. Dus wil je het liever deze zoektocht alleen aanvliegen, met de juiste kennis en handvatten? Dan bied ik dit ook aan.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Wat ik wel heb onderschat is het commerciële aspect. Ik had op het begin echt een aversie tegen sales. Ik vond het verschrikkelijk! Ook was ik echt aan het ondernemen omdat ik het leuk vond en er passie in had. Ik deed het puur op mijn intuïtie. Heel fijn dat dit werkte op het begin en doorkabbelde, maar toen ik een doorstart maakte diende ik mij meer te richten op de strategie erachter én dus de sales en marketing. Dit vond (en vind) ik soms wel echt lastig. Elke keer jezelf opnieuw opstretchen, weer je comfortzone uitgaan én nieuwe dingen aanpakken. Goed nadenken over dingen en cijfers bijhouden. Dit was niet wat ik voor me zag. Nu zie ik wel ook dat het effect heeft én ben ik het stiekem ook een stuk leuker gaan vinden. Maar ook dit is en blijft een proces voor mij om hier mezelf steeds verder in te ontwikkelen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niet iedereen zijn goedbedoelde adviezen serieus nemen. Er zijn ontzettend veel mensen, ontzettend veel ondernemers en iedereen wil je graag helpen. Maar al die visies matchen niet allemaal met elkaar. Dit zorgde ervoor dat ik op het begin alle kanten op vloog in het ondernemerschap. Ik heb workshops verzorgd op locatie, gastlessen op scholen (van middelbaar onderwijs tot Universiteit), bedrijven benaderd en coaching bij mij thuis gedaan. Ik probeerde echt van alles uit, doordat ik allemaal verschillende dingen hoorde. Al die visies zijn fijn, maar nam ik te letterlijk. Ik dacht dat ik het allemaal moest doen, maar echt het tegendeel is waar. Kiezen waar je blij van wordt, ook in de onderneming is echt het belangrijkste. En dit is dus ook wat ik nu doe. Enkel doen wat bij mij past, wat bij mij aansluit en waar ik happy van word.

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil Melodieinhetleven nóg groter maken en heb mijn focus nu gelegd op passief inkomen. Dat online programma is steengoed en wil ik graag nog meer vrouwen bij kunnen helpen. Daarnaast ben ik bezig om mijn zichtbaarheid te vergroten, zodat ook nog meer vrouwen Melodieinhetleven zien en weten dat er hulp bestaat als je vastloopt in je loopbaan. Ik geloof namelijk er zo in dat iedereen gelukkig kan zijn in je werk. Als je maar het juiste doet. En daarin kan je zelf de touwtjes in handen nemen!

Daarnaast hoop ik ook gewoon weer dat de grenzen open gaan en dat ik meer fantastische millennials mag meenemen op reizen over de wereld. Hier heb ik zelf geen invloed op, maar ik hoop wel dat dit nog in de toekomst gaat gebeuren.

Contactpersoon: Elodie Blom   
Onderneming: Melodieinhetleven
Website: www.melodieinhetleven.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!