Met deze tips haal ik nóg meer uit mijn iPhone en MacBook

Met deze tips haal ik nóg meer uit mijn iPhone en MacBook – ik deel ze graag met je

Hoewel ik eigenlijk een hekel heb aan goede voornemens, maak ik ze vrijwel aan de lopende band. Niet op 1 januari, maar eigenlijk steeds wanneer ik iets tegenkom in mijn werk of privé waar ik op een andere manier of beter mee wil omgaan. De opvoeding van mijn kinderen is zo’n gebied waarop ik steeds weer nieuwe voornemens maak. Die overigens in een aantal gevallen ook even makkelijk weer sneuvelen, maar dat zullen de mede-moeders ongetwijfeld herkennen. Maar ook op het vlak van sport en de tijd en aandacht die ik besteed aan vriendinnen, neem ik me steeds opnieuw dingen voor. Met wisselend succes overigens. Vooral op sportgebied 😉

 Energieboost

Zakelijk pak ik mijn voornemens voortvarender aan. Zo maak ik maandelijks een overzicht voor mezelf met de zaken die goed gingen en zaken die in mijn optiek aandacht vragen. Ik gun mezelf iedere maandagochtend een uur de tijd om te reflecteren en een plan te bedenken voor de komende weken. Soms zijn dat plannen en doelen die langere tijd vergen, en soms kan ik heel concreet met een verbetering aan de slag. Doordat ik dat op maandagochtend doe, start ik de week met een enorme energieboost. Ik word vrijwel nergens zo gelukkig van als nieuwe dingen leren, mezelf en mijn bedrijf verbeteren en haalbare doelen stellen. Echt, zo’n uurtje op maandagochtend raad ik iedereen aan. Een goede kop koffie erbij en je nog even alleen op jezelf concentreren, voordat het bedrijf weer begint te draaien.

Verdiepte training

Vorige maand concludeerde ik, mede naar aanleiding van mijn gesprekken Jurgen, mijn Apple-goeroe bij Amac Pro, dat er veel meer mogelijkheden in mijn iPhone en MacBook zitten dan ik me realiseer. Als doel formuleerde ik om deze maand een training op dat gebied te volgen om zo mijn efficiëntie en productiviteit te kunnen verhogen, door slimmer te werken. Ik zag op de website van Amac Pro dat zij basistrainingen, kickstart-training en verdiepingstrainingen aanbieden. Aangezien ik al jaren met Apple werk, mik ik op de verdiepte training. Toch blijkt ook de kickstart-training volgens Jurgen nog heel veel nieuwe informatie te bevatten voor doorgewinterde Apple-gebruikers, is dan ook niet alleen voor mkb’ers, maar ook voor zzp’ers en kan online of offline gevolgd worden. Kijk, dat klinkt me als muziek in de oren.

Amac en Liemès

Ik bezoek een kickstart-training op het hoofdkantoor van Amac, langs de snelweg in Utrecht. Aardig detail is overigens dat de CEO en oprichter van Amac, Ed Bindels, in hetzelfde pand een prachtig restaurant heeft geopend, Liemès. Ik maak in mijn hoofd even een mental note om hier een keer te gaan eten met een zakenrelatie. Het ziet er enorm uitnodigend uit. Maar, waar het restaurant links zit, moet ik de rechterdeur hebben om de grote winkel van Amac binnen te wandelen. In een aparte ruimte achter de winkel, vindt de training plaats. We zijn met een goeie club mensen en al gauw heeft Frank, onze trainer – die overigens uit het onderwijs komt – onze aandacht gegrepen. In sneltreinvaart neemt hij ons mee door mogelijkheden, features en functies op onze Apple-devices, waarvan een paar al bekend zijn, sommigen iets minder bekend en een aantal ronduit onbekend.

Life-hacks voor Apple-devices

Zo leer ik een, in mijn ogen, life-hack voor ‘drag and drop’ op mijn iPad. Waar ik normaal gesproken onderdelen apart van elkaar kopieer en plak – want ik ga er eigenlijk altijd vanuit dat je op zo’n scherm maar één ding tegelijk kunt doen – blijkt dat veel eenvoudiger te kunnen! Het is misschien zo’n kleine handigheid, maar ik werd er enorm enthousiast van, omdat het tijd (en ergernis!) kan schelen. Dus ik deel de tip graag met jullie!

Je kan namelijk twee apps naast elkaar gebruiken op iPad. Hiermee kan je makkelijk tekst en afbeeldingen van de ene app naar de andere verplaatsen. Stel, je hebt een website geopend in Safari en je wil een foto van die website gebruiken in een Keynote presentatie. Open een van die apps en bovenaan in het scherm zie je drie stippen staan, tik die aan en tik vervolgens de twee vierkantjes aan. Daarna kan je de app links of rechts in het scherm plaatsen. De app die je gebruikt verschuift naar de zijkant en je beginscherm en het Dock worden weergegeven. Tik in het beginscherm of het Dock op de tweede app die je wilt openen. En je hebt ineens twee apps naast elkaar. Superhandig!

Plaats nu je vinger op de foto van de website die je in je presentatie wil gebruiken en na een fractie van een seconde komt die afbeelding los van de website. Nu kan je hem verschuiven naar het andere deel van het scherm en plaats je hem in je presentatie.

Nóg een concrete tip

Een andere handige feature die ik van Frank leerde is om tekst die zichtbaar is op een afbeelding of video te kopiëren. Je kunt een beeld uit je Foto’s-app gebruiken, maar ook een afbeelding online selecteren. Vind het woord in de afbeelding en tik het aan en houd het ingedrukt met je vinger. Verplaats eventueel de grijppunten om de selectie aan te passen. Als de tekst in een video staat, dan is het handig om de video eerst te pauzeren. Tik vervolgens op ‘Kopieer’ en ‘Selecteer alles’ om alle tekst in de foto te selecteren. Nu kun je de tekst in een andere app plakken of met iemand delen. Om alle tekst in een foto of afbeelding te markeren, selecteer je een foto of afbeelding en tik je vervolgens rechtsonder in de foto op de knop ‘Livetekst’. Dat is het icoontje met een open vierkantje en drie lijntjes erin. Dit icoon wordt zichtbaar als je een foto bekijkt met tekst erin.

Nooit uitgeleerd

Het enthousiasme van de trainer is aanstekelijk en de stroom tips en features lijkt eindeloos. Wanneer ik na de training naar huis rijd, bedenk ik me al hoe en waarvoor ik mijn nieuwe handigheidjes ga gebruiken. Ik merk hoeveel energie het geeft om af en toe een training te volgen om beter te worden als mens, als ondernemer, maar ook om efficiënter en effectiever te leren werken. Het zorgt ervoor dat ik actief even uit de dagelijkse rat race en beslommeringen stap en me weer verwonder over zaken. Zaken die me vervolgens weer verder kunnen brengen. Als ondernemer ben je immers nooit uitgeleerd, toch?

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze businesspartner Amac Pro. 

Contactpersoon

Nathalie Krom

Onderneming

Amac Pro ism Business Women
Nederland

Website

amacpro.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!