Miranda’s betovergrootvader hield zich klein

Coach Miranda (48) houdt zich vaak klein, zowel in haar privé- als werkleven. Omdat haar ouders hier ook last van hadden, vermoedt ze dat dit thema uit de familielijn komt. Ze wil graag een treinreis maken naar de voorouder bij wie de overtuiging is ontstaan: “Ik ben kleiner dan de ander”

Hartkloppingen

Ze trekt het kaartje ‘overheersing’. Op haar werkblad vult Miranda in dat ze zichzelf vaak wegcijfert, ook in haar praktijk. Dit belemmert haar in haar levensvreugde en werkenthousiasme. Ze krijgt er zelfs hartkloppingen van waardoor ze zich echt klein voelt. Ze had liever gewild dat haar voorouder krachtiger was geweest en veel zekerder was van zijn of haar zaak. Met deze informatie weet Miranda’s treinmachinist waar de reis naartoe mag gaan.

Een houten stationsgebouw

Onderweg ontspant Miranda zich zoveel mogelijk. De trein mindert vaart op meerdere tussenstations van voorouders (in o.a. berggebied en bij een haven) die ook last hadden van dezelfde overtuiging. Maar Miranda herkent hen niet omdat ‘ze zich te klein hadden gemaakt’. De trein komt even later aan bij een stationsgebouw van hout. Miranda vermoedt dat dit rond 1850 speelt omdat ze rijtuigen hoort.

Onopvallend en klein

Op een bankje ziet ze een verlegen jongetje van 6/7 jaar zitten. Hij is klein voor zijn leeftijd en valt nauwelijks op. Miranda gaat op haar hurken voor hem zitten en stelt hem gerust. Nu mag ze naast hem komen zitten. Het jongetje blijkt de opa van Miranda’s oma van moederskant te zijn. Hij geeft Miranda toestemming het werkblad voor te lezen omdat dit hem ook gaat helpen. 

Gewelddadig gezin

Aanvankelijk kijkt hij zijn nakomelinge sceptisch aan, maar doordat Miranda hem blijft aanmoedigen ontdooit hij en voelt hij zich geborgen. Hij vertelt uit een groot en arm gezin te komen waarin veel geweld voorkwam. Om te overleven heeft hij zich klein gemaakt. Miranda antwoordt dat het ook niet meevalt wat hem is aangedaan. Maar dat ze hier is om samen met hem ervan los te komen. Voor nu nemen ze afscheid.

Andere keuze maken

Onderweg naar haar thuisstation is het Miranda een stuk duidelijker geworden. Ze weet nu bij welke voorvader haar belemmerende overtuiging is ontstaan. Het verklaart voor haar waarom veel familieleden zich ook klein houden en ze beseft dat zij nu een andere keuze mag maken. Door dit inzicht voelt ze zich rustig en veilig. Ze krijgt meer geloof en vertrouwen in zichzelf.

Naar het licht toe

Bij de tweede ontmoeting tijdens de Vergevingsreis spreekt Miranda vergevende woorden uit. Ze geeft het jongetje mee dat hij altijd een keuze heeft, hoe klein hij ook is. Hij gaat graag op Miranda’s uitnodiging in om samen, hand in hand, de overtuiging naar het licht te sturen. Ook namens alle andere voorouders die zich klein hebben gevoeld. Samen genieten ze nog even van het zonnetje waarna het afscheid volgt.

Bewuster leven

Op weg naar haar thuisstation belooft Miranda zich bewuster te worden van haar houding door rechterop te gaan staan en dieper te ademen. Ook wil ze meer me-time inbouwen door een aantal zakelijke afspraken te annuleren. Ten slotte neemt ze zich voor vaker innerlijke treinreizen te maken door het kopen van een nieuw ticket. Ze transformeert haar oude overtuiging in: “Ik ben net zo groot als de ander.”

Terug in haar kracht

Als beloning voor deze reis gaat Miranda strakjes op de fiets een lekker broodje zalm halen. Ze voelt zich licht, bevrijd en vol zelfvertrouwen. Een week later laat Miranda weten dat ze zich niet meer zomaar klein maakt in haar leven en werk. Ze volgt nu een adem-cursus en boekt een ticket voor een treinreis naar een vorig leven. 

Mijn nieuwste e-book ‘Op het spoor naar jouw vrijheid’ met twaalf reisverhalen kun je tijdelijk gratis aanvragen op mijn website.

Contactpersoon

Joyce Beckker

Onderneming

Joyce Beckker Academy

 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!