Neovital Nutrition

Wie ben je?

Ik ben Chantal Langenbach, ben 39 jaar jong, ben eigenaresse en ontwikkelaar van Neovital en ben trotse moeder van 4 prachtige zonen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben vrijwel altijd al ondernemer geweest, van een catering bedrijf, naar haarwerk specialist, van huidverzorging naar gezondheid. Ben altijd in geweest voor gezond, gezonde leefstijl en verzorging. Verder ben ik altijd een gelukkige huismoeder geweest en heb/en nog steeds alle tijd voor mijn kinderen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb het ondernemersbloed echt in mijn lichaam zitten, als ik baantjes had voor een baas kwam ik al snel voldoening tekort. Ik bedacht graag ideeën, kwam met initiatief, maar niet iedere werkgever zit daarop te wachten. Ik heb meerdere eigen ondernemingen gehad, met succes! Maar was toch niet helemaal waar ik mijn volledige passie in kwijt kon. 10 jaar geleden werd ik langzaam zieker en zieker..was altijd moe, had zware tekorten op vitamines en mineralen, was aandoeningen aan het ontwikkelen zoals reuma, eczeem, angsten, depressie, pijnklachten, slapeloosheid en ga zo nog maar even door. Alhoewel ik echt gezond leefde altijd, omdat ik daar echt mee opgegroeid ben was het voor mij en de artsen een vraag waar het vandaan kwam.

Mijn tekorten aan vitamines en mineralen vulde ik aan met alles wat ik maar kon vinden, maar het liefste zo puur mogelijk. Helaas hielp dat allemaal niet en zat ik er uiteindelijk zwaar doorheen. De artsen wilde me allerlei medicijnen voorschrijven, zodat ik een beetje ‘verdoofd’ werd om zo de dag door te komen, maar dat wilde ik niet. Intussen had ik al allerlei opleidingen en cursussen gevold wat te maken heeft met gezondheid, vitamines, mineralen en de kracht van de natuur.

Ik was het zo zat… en ik bedacht me echt dit moet anders kunnen! Ook voor mij moet er een oplossing zijn wat mijn lichaam wel opneemt. Zo ben ik met een laboratorium gaan zitten en heb onze eigen supplementen ontwikkeld op basis van plantaardige, allergenenvrije en vegan ingrediënten. En om nu de vraag te beantwoorden hoe gaat het met je. Na 1 jaar ben ik nu 24 kilo afgevallen, heb geen tekorten meer en mijn aandoeningen zijn verdwenen, kan de hele wereld weer aan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik best wat balans mis nog, want ik ben een echte workaholic met passie voor mijn bedrijf, maar eigenlijk lukt het aardig in mijn eigen chaos met kinderen en een eigen onderneming.
Mijn man Jordi zit ook in de zaak, dus we wisselen elkaar enorm af! Ik maak echt bewust tijd voor mezelf (soms) en vooral voor de kinderen. Dan gaat de telefoon ook echt even uit. Maar ik ben wel echt een dame die met passie haar werk uitvoert en er zelfs energie uit haal, om zo nog flink wat
energie te hebben om lekker naar de speeltuin te gaan met de kleine jongens.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Onze onderneming is uniek omdat wij voor 80% met supplementen werken die door ons zelf zijn ontwikkeld en zo dus ook nergens anders verkrijgbaar zijn over de hele wereld dan alleen bij ons en onze retailers. De samenstelling is uniek en ook niet te verkrijgen uit private label. Onze supplementen bestaan ook uit vrijwel alles, zodat je geen 500 aparte potjes en pilletjes nodig hebt, vaak met 1 a 2 shakes per dag heb jij binnen wat je nodig hebt. Onze supplementen zijn ook in te zetten bij aandoeningen zoals, reuma, artrose, fibromyalgie, longaandoeningen, huidaandoeningen, huidveroudering, haarverlies door tekorten, aankomen in gewicht, afvallen, migraine, diabetes, te hoog cholesterol gehalte etc. etc. zonder dat je daarvoor op tijd en uur pilletjes voor in hoeft te nemen. Onze producten zijn ook nog een geheel plantaardig, allergenenvrij (zoals gluten, noten, ei, tarwe, lactose) en vegan om zo een grote doelgroep te kunnen helpen aan een goede gezondheid.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik denk dat je altijd wel ergens tegenaan loopt als onderneemster, vooral met kinderen. Want alhoewel het prettig is dat je vanuit huis kunt werken, is het ook best chaos als je dan telefoon krijgt. Wat ik ook best lastig vond is social media…ik was het wel gewend en wist er wel wat van, maar er blijkt nog zoveel meer achter te zitten, dat ik ook daarvoor maar een extra cursus ben gaan doen. Vaak vind ik ook het vele werk soms een gedoe, we doen nog veel zelf en geven nog niet veel uit handen, dus je bent bijna 24/7 bezig. Maar leuk vinden blijf ik het, en haal er echt mijn voldoening
uit.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Beter opletten met samenwerkingen aangaan, wat secuurder zijn en niet zomaar iets weggeven of
laten doen.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomst visie is een succesvol bedrijf op te zetten met minimaal 50 unieke producten binnen 5 jaar. Mijn expertise uitwerken, graag awards in ontvangst nemen voor de beste kwaliteit en nog meer mensen helpen.
We zijn nu een crowdfunding campagne opgezet om nog 12 producten op de markt te brengen uit eigen ontwikkeling en zo nog meer mensen en vooral ook kinderen te helpen aan een goede gezondheid met de kracht van de natuur. Ook gaan we uitbreiden met coaching trajecten om mensen te begeleiden en de juiste supplementen voor te schrijven op persoonlijke basis.
De ideeën knallen uit mijn hoofd en wil alleen maar groeien, groeien om ook mijn kinderen een mooie toekomst te kunnen geven en dat zij het bedrijf over kunnen nemen, als wij uitgebreid gaan genieten van het leven.

Contactpersoon

Chantal Langenbach

Onderneming

Neovital Nutrition

Website

neovital.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!