VraagAmber

Wie ben je?

Ik ben Rianne Amber van der Mee, moeder van Roos & Guus. Verloofd met Daan en wij wonen met zijn vieren en onze hond Jaap in Bilthoven. Ik coach moeders met jonge kinderen die op zoek zijn naar balans tussen alle rollen die zij vervullen. Ik zet moeders in hun kracht, inspireer en motiveer ze om zichzelf te zijn. Met mijn passie voor structuur en regelmaat leer ik moeders om plannen onderdeel te maken van het dagelijks leven, waardoor er meer tijd over is om met elkaar in verbinding te zijn.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voor ik begon met ondernemen heb ik jarenlang als o.a. Office Manager, HR Assistant, Sales Assistant en Accountmanager gewerkt. Voor kleine en grote internationale bedrijven.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik in het voorstadium van baarmoederhalskanker bleek te zitten, besefte ik mij opeens dat het leven ook zo ineens drastisch kan veranderen. Ik heb altijd de wens gehad om ondernemer te worden, alleen was het ook heel veilig om dat niet te gaan doen. Dit was mijn wake-up call om mijn hart te volgen. Ik heb vanaf het begin al een hele heldere visie en misse, alleen hoe ik dit wilde uitvoeren was voor mij nog wat vaag. Ik ben daarom eerst gestart als Virtual Assistant, dit was in lijn met mijn werkervaring.

Halverwege 2020 heb ik de switch gemaakt naar Coach voor jonge moeders en gestart met een opleiding tot wandelcoach. Dit sluit naadloos aan bij mijn missie: Moeders zich bewust te maken van wie ze zijn en het belang van een goede balans tussen alle rollen die zij vervuld. Door onder andere structuur en regelmaat aan te brengen in hun dagelijks leven en dit zich eigen te maken. Hierdoor ontstaat er meer rust en vrijheid om met enthousiasme en plezier zichzelf te kunnen ontdekken en te zijn.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik plan mijn werk en privé activiteiten op basis van mijn ideale weekplanning. Dit is een basisplanning waarin ik mijn activiteiten verdeel zoals het voor mij het beste voelt. Met een goede afwisseling tussen energiegevers en energiekosten activiteiten. Dit voeg ik samen met het schema van mijn gezin. Daarnaast maak ik gebruik van de To-Do app van Microsoft Office, waardoor ik goed overzicht heb in mijn taken en deze met regelmaat uitvoer. Hierdoor weet ik welke werkdruk ik kan verwachten en wanneer ik tijd heb om bepaalde dingen te doen. Maar als alles in de soep loopt, want dat gebeurd nog wel eens met kleine kinderen, dan weet ik ook heel goed welke ballen ik kan laten vallen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming is uniek omdat ik ook echt de praktische zaken aanpak. Tuurlijk geef ik mijn coachees inzicht in hun gedrag-, denk- en voel patronen. Werken we aan bewustwording en persoonlijke groei. Maar ik geef ook veel praktische opdrachten en tips die direct toepasbaar zijn binnen het leven van een moeder met jonge kinderen. Zo heb ik naast een familieweekplanner ook een online training ontwikkeld waarin ik jou leer om in 28 dagen meer momenten voor jezelf te creëren. Ik leer je in 28 dagen de basis van structuur en regelmaat die je snel en gemakkelijk kan toepassen binnen je gezin.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja het online zichtbaar zijn en verkopen. Ik heb een haat liefde verhouding met social media, ik begin dol enthousiast en een maand later ben ik het weer spuugzat. Dit is echt mijn energielek. Ik weet dat ik hier andere mensen voor kan inhuren, maar wil het toch liever zelf doen. Dus ben nu verschillende dingen aan het testen en bezig met een echt goede strategie opzetten die bij mij past. Zodra dit staat en goed is voorbereid, ga ik er weer voor. Telkens stoppen is niet goed voor mijn bereik en ik had al zoveel verder kunnen zijn als ik het niet telkens ‘’opgeef’’ / uitstel. Maar ik blijf erbij offline verkopen vind ik gewoon echt een stuk leuker en dit is dan ook mijn bron van energie.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Starten met een hele goede buffer, dan was ik eerder de weg ingeslagen die ik nu bewandel. Vanwege financiële onzekerheid ben ik de eerste 2 jaar in mijn comfortzone blijven hangen en heb ik werk gedaan waar ik goed in ben, maar ook dat was werk wat ik al jaren deed. Terwijl ik juist die switch wilde maken naar coach omdat ik zelf meerdere malen heb mogen ervaren wat coaching voor je kan doen/betekenen. Doordat covid-19 zorgde voor een 1e lockdown tijdens mijn 2e zwangerschap is mijn switch in een stroomversnelling gekomen en ben ik gestopt met werken als Virtual Assistant – wat enorm in mijn comfortzone lag.

Wat is je toekomstvisie?

In mijn ideale wereld heeft iedere moeder een goede balans tussen alle rollen die zij vervuld. Ik zou het heel mooi vinden als ik veel moeders op een praktische wijze kan helpen met meer structuur en regelmaat, waardoor zij meer vrijheid en plezier ervaren in alle rollen die zijn vervullen. Weten en ervaren dat er zoveel meer is tijdens de ‘’tropenjaren’’, dat ook JIJ als moeder er mag en kan zijn. Dat je als moeder niet meer constant onder aan de eindeloze To-Do lijstje bungelt. Maar ook dat we veel meer open zijn naar elkaar over de struggels die het moederschap met zich meebrengt naast de mooie dingen van het moederschap. Want zo kunnen we van elkaar leren en ervaren dat wij niet alleen zijn.

Contactpersoon

Rianne Amber van der Mee

Onderneming

VraagAmber

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!