Psychocare en Psychocare detachering

Wie ben je?

Ik ben Ursula Hendriks-van den Bos, ik ben getrouwd met Jeroen en moeder van Julia (20) en Jim (18)!

Ik ben werkzaam als praktijkhouder, GZ-psycholoog, Supervisor VGCt, Cognitief gedragstherapeut, Psychotraumatherapeut en EMDR-Europe practioner binnen Psychocare én Inhoudelijke directeur van Psychocare Detachering.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik als ondernemer begon, heb ik 17 jaar in loondienst gewerkt binnen een grote landelijke organisatie in de GGZ.

Hier heb ik gewerkt als (gz)-psycholoog, cognitief gedragstherapeut, supervisor, praktijkopleider en vestigingsmanager. Binnen de functie als vestigingsmanager gaf ik leiding aan een team van psychologen en was ik verantwoordelijk voor de commercie, relaties met klanten en groei van de vestiging.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Tijdens mijn loondienstverband heb ik veel ervaring opgedaan op verschillende vlakken zoals het uitvoeren van behandelingen, ontwikkeling van producten en werkwijzen binnen de GGZ, coachen en begeleiden van collega’s, leiding geven en commercie.

Ik miste echter de vrijheid om mijn tijd zelf in te delen en mijn werk te doen op mijn eigen manier.

Gezien mijn werkervaring lag het voor de hand om een eigen psychologenpraktijk te starten en daarnaast gaf ik supervisie aan psychologen in een post-master opleiding. Verder heb ik meegewerkt aan diverse onderzoeken zoals ‘Rouw na moord’ en ‘Leven met vermissing’.

Van daaruit ben ik deel gaan uitmaken van het Netwerk traumatisch verlies.

Daarnaast behandel ik veel politiemedewerkers die binnen hun werkzaamheden één of meerdere traumatische ervaringen hebben opgedaan.

Nadat ik met enige regelmaat werd benaderd door recruiters voor functies binnen de GGZ, die niet in mijn profiel pasten, bedacht ik dat dit beter moest kunnen. Samen met mijn man Jeroen (die al ruim 25 jaar werkzaam is in de detachering) zijn we in 2016 naast Psychocare ook Psychocare detachering gestart. Binnen dit bedrijf combineren we kennis van de inhoud en de markt van de GGZ met persoonlijke matching en daarnaast coaching van medewerkers. We bemiddelen ook voor ZZP’ers en hebben een netwerk van ervaren supervisors.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk parttime en werk op vaste dagen. Ik heb een structuur in mijn week niet alleen qua werk maar ook privé.  Tijdens werkdagen zie ik s ’ochtends cliënten, want dat werkt voor mij het fijnste, daarna heb ik tijd vrij voor overige werkzaamheden zoals relatiebeheer, marketing en administratie. Op vrije dagen verdeel ik de activiteiten in het huishouden en sport ik in de ochtenden.

Ik maak regelmatig tijd vrij voor tijd voor mezelf en voor activiteiten met mijn gezin, vrienden en familie.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Zowel in mijn psychologenpraktijk en in de detachering ben ik persoonlijk, empathisch en authentiek. Ik bekijk wat iemand nodig heeft om te floreren. Daarnaast kom ik altijd afspraken na en communiceer ik helder wat ik voor iemand kan betekenen.

Ik ben erg gedreven en gepassioneerd in mijn werk en ondernemend, dit kan ik in mijn ondernemerschap goed kwijt.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Al het gedoe met zorgverzekeraars kost veel tijd en energie. Om verzekerde zorg te kunnen bieden aan cliënten, moet je op voorhand veel regelen en zijn er allerlei verplichtingen waar je aan moet voldoen. Het is heel werk dat heel veel tijd kost, helemaal omdat de voorwaarden etcetera elk jaar weer veranderen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan zou ik willen dat ik er eerder mee zou zijn gestart. Aan de andere kant ben ik nu gestart met zoveel kennis en op een moment dat ik er echt aan toe was, waardoor het ook goed is verlopen.

Ik ben erg blij met de ruimte en vrijheid die het ondernemerschap mij geeft.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is mijn werk te continueren en daarnaast een nog groter netwerk op te bouwen van GGZ-professionals met nog meer nieuwe kansen voor de toekomst!

Contactpersoon

Ursula Hendriks-van den Bos

Onderneming

Psychocare en Psychocare detachering

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!