SEO-tekstschrijver

Wie ben je?

Avontuurlijke tekstschrijver hier: mijn naam is Kristel. Ik woon in de mooi(st)e stad van het zuiden, Breda, maar het allerliefst schrijf ik teksten op een mooie andere plek in de wereld. Hoe fijn dat ik die twee dingen kan combineren!? Kneitersterke copy op papier zetten en nóg meer van de wereld zien. Perfecte combi als je het mij vraagt.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Vanalles wat niets van teksten schrijven te maken heeft. Dat is niet waar trouwens, want als ik terugkijk is het een logische keuze geweest. Iets met connecting the dots. ‘Vroeger’ had ik ieder jaar als eindcijfer een negen voor Nederlands, keek ik altijd essays na van klasgenoten en schreef ik voor de plaatselijke dorpskrant. Na het VWO ging ik studeren. Criminologie welteverstaan. Ik dacht dat ik per se naar de universiteit moest, ‘want dat doe je als je zes jaar op het VWO hebt gezeten’. Bij mijn eerste baan in loondienst voelde ik aan alles: dit is het niet. Ik vroeg me oprecht af waarom ik voor bazen moest werken.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Bij mijn eerste baan in loondienst bleef het niet. Ik probeerde vanalles, maar de vrijheid bleef aan me trekken. Het duurde even voordat ik de gouden kooi (althans, zo voelde het toen) van een goed salaris en vastigheid verliet, maar sinds ik die keuze heb gemaakt, ga ik véél gelukkiger door het leven. Mijn schrijfcarrière is officieel begonnen met mijn reisblog, waar ik mijn hike en bike avonturen begon te delen. Aan alles merkte ik dat ik het creatieve schrijfproces zo leuk vond, dat ik opdrachten voor anderen begon te doen. Ook omdat anderen zagen dat mijn artikelen snel rankten. Eerst deed ik die opdrachten gratis, toen voor een starttarief en ineens was ik ondernemer. Mijn eerste betaalde opdracht had ik binnen voordat ik mezelf überhaupt bij de KvK had ingeschreven. Sprintje naar de KvK dus.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat is geen probleem. Ik ben een ochtendmens en sta om half zeven op. Dan mediteer ik standaard en daarna ligt de wereld aan mijn voeten. Heb ik zin om te sporten? Dan doe ik dat. Wil ik pas om tien uur mijn laptop openklappen? Prima. Natuurlijk heb ik te maken met deadlines, maar flexibiliteit in mijn agenda staat dat niet in de weg. Heerlijk vind ik het! Gevalletje ‘had ik dit maar eerder gedaan’.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Vrijheid en avontuur zijn mijn grootste kernwaardes. Dan denk je misschien: ‘ja duh, bij mij ook’, maar die vrijheid en avontuur laat ik ook terugkomen in de teksten voor mijn klanten. Niks geen suffe webteksten of blogs, maar teksten met avontuur en beleving. En dat is het grote verschil met andere schrijvers. Ik ben niet te braaf in de teksten en schroom niet om duidelijke statements of wat humor aan te brengen. Want ja, teksten laten schrijven is een investering, maar dan moeten ze natuurlijk wel onderscheidend zijn.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik weet nog heel goed dat toen ik net begon met ondernemen, ik het lastig vond om niet iedere dag acht uur vol te hoeven maken met uren. Het zat zó in mijn systeem. Dus vervolgens bleef ik maar achter mijn laptop zitten, terwijl ik effectief niets deed. Gelukkig neem ik nu de vrijheid en bepaal ik nu écht zelf de invulling van mijn dag.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Hier kan ik lekker kort over zijn: eerder beginnen en eerder die gouden kooi verlaten. Gelukkig is het nooit te laat om te starten en geniet ik er nog steeds iedere minuut van.

Wat is je toekomstvisie?

Meer mensen zélf (of samen met mij) teksten laten schrijven. Ik heb zoveel fantastische ideeën om nog meer klanten te helpen, met unieke teksten en wil die ideeën niet voor mijzelf houden. Het is zo tof om mijn skills ook aan anderen te leren, en dan niet in de zin van een online training, maar door klanten die teksten nodig hebben, zelf wat kneepjes van het vak te leren. Ik ontneem mezelf dan misschien terugkerende klanten, maar als klant ontvang je wel een ‘duurzaam’ eindproduct én kun je met nieuwe teksten ook zelf aan de slag (na de hulp van mij). Hoe tof is dat?!

Ik hoop mijn enthousiasme volop over te brengen aan anderen, zodat iedereen inziet dat teksten niet ‘gewoon’ teksten zijn. Het is zóveel meer dan dat.

Contactpersoon

Kristel Jansen

Onderneming

SEO-tekstschrijver

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!