Shambo

Wie ben je?

Hi! Ik ben Mavis, 39 jaar, startend ondernemer, moeder van Ella en bonusmoeder van Jada en Linne.

Mijn passie is reizen, nieuwe mensen en culturen ontmoeten en verbinding maken. Van alleen backpacken door Zuid Amerika tot fancy cocktails drinken op Ibiza; ik houd van diversiteit en avontuur. Een aantal jaar nadat ik moeder werd eind 2016, was ik toe aan verdieping en startte ik begin 2020 met mijn persoonlijke reis. Ik wilde meer uit het leven en uit mezelf halen. Ik wilde meer bijdragen en een leukere versie van mezelf worden. Na veel boeken lezen was het tijd voor actie. Ik volgde een programma voor vrouwen om erachter te komen wat ik echt belangrijk vond en waar ik echt blij van werd. Dit resulteerde in het opzeggen van mijn vaste baan en het starten van een nieuw hoofdstuk: ondernemerschap! 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

De laatste 10 jaar heb ik in diverse rollen gewerkt bij een grote personele dienstverlener. En ook daarvoor vormden HR, Sales, Accountmanagement, leidinggevende rollen en Finance de rode draad in mijn loopbaan. Bij mijn allereerste baan heb ik ooit een bos bloemen gekregen van iemand die me dankbaar was voor het bemiddelen van haar nieuwe baan. Het gevoel wat je daarvan krijgt, echt impact maken op iemands leven, dat wilde ik weer.. ergens aan bijdragen en positieve energie krijgen van je werk!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik had nooit de ambitie om ondernemer te worden, maar het persoonlijk ontwikkelprogramma begin 2020, plantte wel een zaadje. Mijn dochter van 5 jaar heeft, anders dan ik, krullen en het was altijd een gevecht tegen knopen en klitten. Ik ben me toen gaan verdiepen in behandelmethodes en ontdekte de CG-methode (Curly Girl Methode). Een wereld van haar ging er voor me open en na een zoektocht naar de juiste natuurlijke producten en verzorging bleek dit lastiger te zijn dan ik dacht. Ook waren verpakkingen niet erg transparant in het vermelden van bijvoorbeeld de Ph-waarde, hoeveelheid proteïne, parabenen, siliconen enzovoort. 

Ik besloot om zélf te starten met het maken van een natuurlijke shampoo met een unieke en duidelijke verpakking. Ik ben nog steeds bezig met de ontwikkeling en productie van de shampoo en conditioner, super leuk, maar ingewikkelder dan ik dacht ☺.

Alle verzamelde informatie heb ik begin dit jaar samengevoegd en ik bedacht dat ik hiermee ook anderen kon helpen in hun zoektocht. Dit resulteerde na 8 maanden in het Happy Hair Handbook 

‘ het geheim voor mooi en gezond haar’. Dit haarboek heb ik 15 oktober van dit jaar gelanceerd en geef ik uit in eigen beheer. En ja, dat trotse moment op mijn eigen boeklancering, dat was het waar ik naar op zoek was!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Als gedreven ambitieuze ondernemer, partner, moeder en bonusmoeder weet ik hoe het is om alle ballen in de lucht te houden en vind ik het best een uitdaging om een juiste balans te hebben tussen werk, gezin, vrienden, hobby’s en ga zo maar door. Je wilt alles zo goed mogelijk doen. Ik heb het boek gelezen van Tim Ferris ‘ Een werkweek van 4 uur’ en hij geeft aan dat je aan de hand van je ideale leefstijl kijkt hoe je jouw business daarop kunt inrichten en jouw bedrijf juist vóór je gaat werken. Je bepaalt wat je wel doet, maar vooral ook wat je niet (meer) doet. Je probeert je tijd per taak te beperken en hebt FOCUS. Ik probeer nu 25 minuten met volle focus aan een taak te werken, zonder afleiding, en daarna 5 minuten pauze te nemen om dit een aantal keer te herhalen. Ik merk dat ik op die manier meer gedaan krijg overdag onder schooltijd en in de avonduren.

Ik probeer ook mijn hoofddoelen te verdelen in subdoelen om concreet ergens naar toe te werken. Zelfs mijn (must-do) dag-doelen schrijf ik op een post-it en neem ik overal mee naar toe die dag om mezelf te herinneren dat deze 3 doelen af moeten. En ik vraag mezelf af bij alles wat ik doe: draagt dit wat ik nu doe bij aan mijn dag-doel van vandaag?

Dit lukt me overigens echt niet altijd hoor, maar met al die afleidingen en ideeën die maar blijven komen, is dit een handige manier om productief te zijn.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn missie en energie. 

Je kunt nog zo veel trucjes toepassen of skills ontwikkelen in sales en marketing, het werkt alleen als je energie goed is. Wanneer je vol zelfvertrouwen, in positieve energie en vol liefde achter je bedrijf en producten staat en diep gelooft in je missie. Het werkt wanneer je je potentiele klant het allerbeste gunt en jij daar met jouw producten een rol in kan spelen, mensen voelen dit! 

Ik geloof dat we allemaal bezitten over schoonheid, kracht en wijsheid, maar dat het er soms meer uit mag komen.  We mogen onszelf meer gunnen denk ik. We mogen meer vertrouwen hebben in onszelf en het onszelf waard vinden om dat fijne momentje te pakken.

Ik merkte dat veel vrouwen blij werden van de Happy Hair Box en genoten van het moment van openen van de Box tot en met het ontzorgd worden in routines en producten. De aandacht en focus voor hun haar leverden niet alleen mooie en gezonde lokken op, maar ook een voldane glimlach in de spiegel en met zelfvertrouwen de deur uit lopen.

Aan dat geluksmomentje en aan deze persoonlijke journey wil ik graag bijdragen.

Mijn visie is dan ook om een wereld te creëren waarin we onszelf het waard vinden en te denken en te handelen vanuit vertrouwen. Maar ook om een bijdrage te leveren aan anderen. Ik ben dan ook super trots op onze samenwerking met Forestwise. Hoe tof is het dat we indirect bijdragen aan deze grootse missie van het tegen gaan van het kappen van tropisch regenwoud in Borneo en het creëren van werkgelegenheid voor lokale boeren! De producten van Forestwise worden verwerkt in mijn haarproducten.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik begon heel enthousiast met het ontwikkelen van shampoo, maar het is niet ‘even’.. Het is een compleet nieuw vakgebied, met nieuwe termen en ongeschreven regels. Ditzelfde geldt voor het schrijven en uitgeven van een eigen boek. Uiteindelijk was en is dit super leerzaam en ben ik blij dat ik in dit avontuur gestapt ben en mezelf heb uitgedaagd. Achter de schermen ben je maanden bezig met je ‘ masterpiece’  waar je je hele ziel en zaligheid hebt ingestopt en stiekem verwacht je dan dat andere mensen dit ook zo zien en het meteen kopen! Dat werkt in de praktijk echt anders. Een beetje geduld zal hierbij ook helpen 😉

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik weet niet of ik het over zou doen, want ik heb er enorm veel van geleerd. Maar toen ik begon met de ontwikkeling van shampoo liet ik dit doen bij een zeer ervaren lab deskundige die veel ervaring had met het formuleren van shampoos. Echter volledig natuurlijke shampoos ontwikkelen was iets nieuws en na maanden samenwerken is het helaas niet gelukt om een top-shampoo te formuleren. Ik moest opnieuw beginnen en ben een nieuwe samenwerking met een ander bedrijf aangegaan. Opnieuw investeren in tijd en geld was een teleurstelling, al wist en weet ik nu precies wat ik wel wil en wat ik niet wil.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn visionbord waar ik graag sta over 5 jaar hangt op mijn kantoortje ☺. VISI(OEN) over 5 jaar:

‘ Ik heb een succesvol bedrijf en heb Shambo internationaal op de kaart gezet en maak echt impact voor andere mensen! Mijn haarverzorgingslijn en haaraccessoires zijn uitgebreid en de Happy Hair Boxen worden structureel afgenomen. Mijn Happy Hair Handbook is een bestseller geworden en wordt nu ook vertaald in het engels.

Ik werk dagelijks met passie, plezier en enthousiasme en leef mijn mooiste leven zonder belemmerende overtuigingen.

Taken waar ik minder goed in ben besteed ik uit en ik heb een PA voor planning en ondersteuning. Ook privé heb ik hulp in het huishouden en heb ik een goede balans tussen werk en privé. Ik start mijn dag met mediteren, sporten en inspiratie en voel me fit en super comfortabel in mijn lichaam.

Plezier hebben, gezin, vrienden, anderen helpen en reizen blijven een rode draad in mijn leven. Ik ben ontzettend dankbaar voor dit mooie leven en deze financiële onafhankelijkheid.’ 

Dromen, durven en doen was het toch? Haha…

Contactpersoon

Mavis Leijendeckers

Onderneming

Shambo

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!