Simplusity by Kirsten

Wie ben je?

Hoi, ik ben Kirsten, getrouwd met William, en we zijn twee jaar geleden samen met onze twee katers Bikkel en Birdie van Amstelveen naar Maastricht verhuisd. Klaar met de ratrace, klaar om te genieten van het bourgondisch Zuid-Limburg. En klaar om andere ondernemende vrouwen te helpen om hun agenda zelf te bepalen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb als procesmanager en businessanalist gewerkt bij ABN AMRO. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Steeds vaker had ik het gevoel dat ik naar een voorgeschreven oplossing toe moest werken. Ik miste steeds meer de mogelijkheid om mijn eigen kennis en kunde volop te kunnen ontplooien en écht de beste oplossingen te kunnen realiseren. Daardoor ontstond steeds meer de wens om “voor mezelf te beginnen”.

Het duurde een aantal reorganisatierondes tot ik uiteindelijk vertrok en inderdaad voor mezelf begon.

In eerste instantie ging ik freelancen als organisatieadviseur. Dat sloot perfect aan bij mijn achtergrond en ik kon nu bepalen of ik een opdracht wel of niet wilde doen, of ik daar echt mijn ei in kwijt kon.

Maar diep van binnen wist ik ook dat ik ook nog een andere kant op wilde, en dat dat ook al een hele tijd in mijn sluimerde:

Als kind kreeg ik thuis namelijk vaak te horen “dat kan niet” of “dat kunnen we ons niet veroorloven!”. Op de een of andere manier hoorde daar voor mij ook bij dat ik mij moet aanpassen en dat de ander mag bepalen.

Ik weet niet meer precies hoe het ging, maar op het gegeven moment besloot ik: Ik wil nooit moeten zeggen “dat kan niet” of “dat kan ik me niet veroorloven”.

Voor mij betekent dit vrijheid en onafhankelijkheid; dat ik mijn leven zo kan inrichten als ik dat zelf graag wil. Dat ik dat zelf mag bepalen en mij niet altijd moet aanpassen.

Daar horen bepaalde keuze en acties bij.

Dat heeft inmiddels mooie vruchten afgeworpen. Ik ben sinds 2019 financieel vrij en voel daardoor de vrijheid om voor mijn klanten te kunnen kiezen op basis van klik, in plaats van met iedereen te moeten samenwerken vanwege de inkomsten die ik daarmee genereer.

Maar ook heel eerlijk: ik mag nog meer schijt hebben aan wat (ik denk dat) anderen van me vinden. Dat is voor mij geloof ik de ultieme vrijheid. (Leuk, dit voortschrijdend inzicht tijdens dit interview!)

Inmiddels is het mijn missie om ondernemende vrouwen te helpen grip op hun financiën en agenda te krijgen voor een relaxter leven – nu én later. En daardoor dus ook meer vrijheid te ervaren.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Omdat ik niet meer hoef te werken voor het geld (zei ik dat dat we sinds 2019 financieel vrij zijn?), kan ik mijn tijd geheel zelf indelen. Daardoor is er veel minder druk, of beter gezegd, daardoor heb ik eerder te veel tijd. Dat is meteen ook een valkuil. Want hoe kom je dan in actie? Mijn intrinsieke motivatie om anderen te helpen en te doen waar ik goed in ben en wat ik leuk vind, zet mij nu aan tot actie.

Maar heel druk zijn met m’n werk en dat combineren met m’n privéleven, dat kan ik me ook nog heel goed herinneren uit mijn tijd in loondienst. Het is een kwestie van bepalen wat je écht belangrijk vindt, en dan bereid zijn om keuzes te maken – wat doe je wel en wat doe je niet (of later). Er zitten nu eenmaal niet méér dan 24 uur in een dag. 

Hiervoor heb ik overigens een cursus ontwikkeld met en zonder coach sessies. Eind vorig jaar heb ik daar al een succesvolle pilot voor gedraaid, en binnenkort lanceer ik hem ook via de StartNuOp Academy. Ik geloof namelijk in samenwerken en de krachten bundelen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik wil je écht verder helpen. Dát is mijn motivatie, niet het geld. Ik vind wel dat ik ervoor betaald mag worden, want daarmee toon je als klant ook commitment en laat je zien dat je bereid bent te werken om de gewenste resultaten te bereiken. Als cursussen en programma’s gratis zouden zijn, was dat veel vrijblijvender.

Dan mijn aanpak: heel praktisch. Heb je kiespijn? Dan laat je natuurlijk de tandarts naar de kies kijken.

Met andere woorden: het gaat over geld en/of over tijd. Dus kijken we ook naar jouw financiën en/of hoe jij met je tijd omgaat, en wat voor jou “handigere” manieren kunnen zijn. Je kan er dus direct iets mee en daardoor zie je ook direct persoonlijke groei en resultaten.

En last but not least: ik spreek uit eigen ervaring en heb met deze aanpak zelf super resultaten behaald. Ik breng dus niet alleen kennis uit boeken over, maar ik begrijp ook heel goed, wat mijn klant voelt en meemaakt.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Verwacht niet meteen vanaf dag 1 een booming business. Dat moet groeien. Je moet een lange adem hebben en doorzetten. Stap voor stap. Houd vol! 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Natuurlijk heb je hulp nodig, maar niet elk advies past bij iedereen. Denk niet “iedereen zegt dat het zo moet, dan moet ik dat ook zo doen”. Als het niet goed voelt of als je denkt dat het niet bij jou past, doe het dan ook niet! 

Wat is je toekomstvisie?

Elke vrouw financieel onafhankelijk en meer tijd voor haarzelf.

Contactpersoon

Kirsten Burg-Lehmkuhl

Onderneming

Simplusity by Kirsten

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!