VIBES co-workingspot & Business School

Wie ben je?

Hi, mijn naam is Debbie Huson, 44 jaar en woon met mijn 2 kinderen van 15 en 16 in Noordwijk. Ik ben eigenaresse van VIBES. Dit is zowel een coworkingspot als een business school.

Vibes ligt in Noordwijk, het is uiteraard een coworkingspace, maar het is eigenlijk veel meer dan dat. Het is echt een plek waar vrouwelijke ondernemers samenkomen, van elkaar leren en samenwerkingen aangaan. Er wordt altijd met respect met elkaar omgegaan en de energie die er heerst is iets waar ik echt trots op bent. Het is precies dan ook de reden dat ik het VIBES heb genoemd. Je voelt en deelt de positieve energie. Elke maand worden er samenwerkingsdagen georganiseerd, gekoppeld aan een business masterclass, waar vrouwen uit het hele land naar toe komen.

In het weekend is de ruimte te huur voor live dagen, workshops en masterclasses, foto- en videoshoots. Doordat het een hele lichte ruimte is en prachtig ingericht is, voel je je meteen thuis. Iets wat voor mij heel belangrijk is.

De VIBES Business School is het bedrijf waar ik vrouwen het vak ondernemerschap leer gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling. Dit doe ik door het half jaar groei programma OWN IT!, dit is een offline, dus live groepsprogramma en de cursusdagen vinden bij VIBES plaats.

Maar ook door workations in het buitenland te organiseren. Van 4 t/m 8 oktober 2021 organiseer ik Deep Dive Ibiza, het business retreat waar we zowel in jou als in jouw business een deep dive gaan nemen. Fantastisch om te doen, maar nog meer fantastisch om te zien is, wat zo’n workation allemaal te weeg brengt. Doordat je in een andere omgeving bent, kom je niet alleen tot rust, maar ontstaat er dus ook ruimte voor groei. Magisch is het en het is 1 van mijn mooiste programma’s.

Verder ben ik druk bezig met het creëren van een online programma geheel gericht op Sales, Money & Mindset. Alle video’s zijn klaar, nu ben ik aan de slag met het werkboek.

In dit programma gaan we niet alleen je relatie met geld verbeteren, maar gaan we ook echt aan de slag met een strategie en een plan. Ik hou namelijk ontzettend van manifesteren, maar met alleen maar manifesteren kom je er naar mijn inziens niet. Je zult er ook echt een strategie aan vast moeten plakken en een actie-plan.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik onderneem al 23 jaar. Ik heb mijn andere bedrijf, een grote dans- en balletschool echt net verkocht. Na 22 jaar heb ik het met heel veel liefde en dankbaarheid verkocht. Gelukkig kon bijna het gehele docententeam mee.

Ik was dus best jong toen ik de balletschool kocht. 21 of 22 jaar. Maar ik heb wel altijd als doel gesteld. Vanaf mijn 6e wist ik dat ik balletjuf wilde worden, vanaf mijn 10e ging ik voor mijn eigen school. Dat betekende dus al elke dag trainen, audities doen en door naar de dansacademie. De dag na het afstuderen op de dansacademie, heb ik de balletschool op mijn naam laten zetten. Ik kocht hem over van een docent van de academie.

Lesgeven zelf deed ik al vanaf mijn 15e. Ik huurde een gymzaal van de gemeente en vertelde al mijn vriendinnen dat ze voor 5 gulden per week bij mij op les mochten.

Dat ging een tijdje goed, totdat ik erachter kwam, dat er wel meer bij kwam kijken bij docentschap en ondernemerschap.

Omdat ik al vrij jong wist dat ik een eigen school wilde hebben, ben ik al heel jong begonnen met sparen. Vanaf mijn 14e heb ik elk bijbaantje gehad wat je maar kon verzinnen. Ik wilde van niemand afhankelijk zijn als ik bijv op vakantie wilde, op kleding wilde kopen etc.

Toen ik op mijn 21e de mogelijkheid kreeg een balletschool over te kopen, had ik genoeg geld gespaard, zodat ik niet van een bank afhankelijk hoefde te zijn.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Zoals elke ondernemer die je spreekt, heb ik ook voor ondernemen gekozen voor de vrijheid. Als puber vond ik die vrijheid heel belangrijk. Ik heb de mazzel dat ik goed kan leren, maar tijdens het hele VWO begreep ik niets van het systeem. Ik schopte er dan ook regelmatig tegen. Als ik het VWO voor mezelf deed, waarom moest ik dan op komen dagen op dagen en tijden die zij voor mij besloten hadden? Ik kon toch ook best mijn tijd zelf indelen vond ik. Uiteindelijk was ik zelf verantwoordelijk voor het resultaat, maar ik voelde me enorm beperkt in mijn vrijheden.

Na de dansacademie ben ik ook nog naar de universiteit gegaan, dat vond ik veel relaxer. Er werd daar veel meer uitgegaan van mijn eigen verantwoordelijkheid. In het ondernemerschap vond ik die vrijheid waar ik zo naar verlangde. En nu nog steeds. En deze vind ik ook zo belangrijk:  Alleen jij bent verantwoordelijk voor het succes van jouw bedrijf. En dit wil ik al mijn deelnemers van mijn programma’s ook altijd mee geven. Hoe kom je opdagen in je bedrijf? Maar ook daarbuiten? Ik weet niet meer wie het gezegd heeft, maar hij is wel blijven hangen:

“The way you do anything, is the way you do everything…”

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ja dat blijft altijd een pittige. Work-life-balance. En als alleenstaande moeder (met voorheen 2 grote bedrijven en nu 1 steeds groter wordend bedrijf ) echt een hele uitdaging. En dat betekent efficiënt met je tijd omgaan. Een plan maken, betrouwbaar zijn naar jezelf. Je dus aan je plan houden. En dat betekende in mijn geval dus ook vaak avonds aan het werk zijn. Of anders vroeg je wekker zetten.

Hulptroepen hebben als het gaat om oppassen etc. Voor mij nu niet meer nodig omdat mijn kinderen al groot zijn. Maar toen ze nog kleiner waren hebben mijn ouders veel opgepast. Immens dankbaar daarvoor.

Maar ook; goed voor jezelf zorgen. Sporten, ontspannen, genieten. Ik ben iemand die heel hard kan werken, maar ook echt enorm kan genieten. Heerlijk. De verbinding aangaan. Lachen en plezier hebben. En tijd voor jezelf nemen. Juist ook als je al een druk schema hebt.

Jij bent je bedrijf. Ik geloof heel erg in groeien, niet alleen in je bedrijf, maar ook op persoonlijk vlak, op energetisch vlak, op emotioneel niveau en in investeren in je gezondheid.

Eigenlijk is dat we ook doen met de workation. Maar dan in het klein. Groeien met je bedrijf middels de masterclasses. Groeien op persoonlijk vlak door de 1 op 1 hypnose sessies en investeren in je lijf door elke ochtend te beginnen met een heerlijke workout.


Wat maakt jouw onderneming uniek?

In het pand van VIBES zelf, zit echt al mijn liefde en energie. Toen ik het pand nam, was het helemaal kaal, geen energie, geen water, geen verwarming, zelfs geen riool en dus ook geen toilet.

Maar ik had wel een heel duidelijke visie hoe ik wilde dat het zou worden.

En toen dacht ik: “Weet je, alles kun je leren…” En ik heb werkelijk van alles ge-YouTube-t en gegoogeld…

  • “Hoe metsel ik een muur?”
  • “Waar moet ik aan denken als een stoppenkast koop?”
  • “Hoe egaliseer ik een vloer met beton”
  • “Hoe stort ik een gietvloer?”
  • “Hoe behang ik?”

Waar anderen me voor gek verklaarden en zeiden dat een gietvloer specialistenwerk was, ging ik vol positieve energie aan de slag. En na maanden hard werken, en met hulp van dan weer een vriendin, dan weer een vriend, is het resultaat prachtig geworden. Terwijl ik daarvoor nog nooit een dag had geklust.

Mindset is zo iets belangrijk. En dus ook een belangrijk onderdeel van mijn programma’s.

In al mijn programma’s combineer ik het ondernemerschap met persoonlijke ontwikkeling. Dus aan de ene kant strategie, maar daarnaast dus ook de mindset en de juiste energie, maakt dat jouw bedrijf succesvol zal zijn.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het maakt niet uit waar je staat in het ondernemerschap, op elk niveau zullen er zaken zijn waar je tegen aanloopt. Of je nu beginner bent of je 50e werknemer aanneemt. Het is nooit af. Er is niet een bepaald punt, waarop je kan zeggen, zo, nu is het klaar, nu snap ik alles, heb ik alles onder de knie, kan ik alles dragen… Het blijft een proces, waarbij je elke keer weer dient te groeien. En groeien gaat altijd gepaard met gedoe. Met twijfels. Met blokkades. Met een stemmetje die zegt dat je het beter niet kan doen. Met weerstand. Probeer deze weerstand dus te herkennen, te erkennen en werk er aan.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik wou dat ik eerder had geweten dat alles energie is. Om een voorbeeld te noemen… Ik had graag eerder geweten hebben dat iedereen en ik ook dus, een bepaalde relatie met geld heeft. En welke zaken en visies daar invloed op hebben. Hoe je ouders bijv tegen geld aankeken. Welke zinnen zij bijv. vaak hardop zeiden. Of wat je je partner vaak hoort zeggen.

Daarnaast had ik graag eerder willen beseffen, hoe belangrijk het is, om ook in je toekomst te investeren. Wel met de kanttekening dat het daar nooit te laat voor is. Nu daar aan beginnen is altijd beter dan helemaal nooit beginnen.

Wat is je toekomstvisie?

Ik richt me nu eerst echt op dit bedrijf. Dus de coworkinspot en de business school.

Graag zou ik in de toekomst dus nog een programma willen maken dat zich echt richt op winst op alle fronten. Wat we nu eigenlijk in het klein met de workation doen, dan in een groter programma stoppen.

Daarnaast heet het niet voor niks Business School. Het gaat niet alleen om mij. Ik wil juist mooie samenwerkingen aangaan met verschillende inspirerende mentoren. In het groeiprogramma OWN IT! doe ik dat al. Zo werk ik samen met een energetisch coach, een hypnose coach, een innerlijk leiderschap coach etc. Geweldig vind ik dat.

Verder zou ik het wel heeeeeel erg tof vinden als er meerdere locaties van VIBES komen. Jaaaa, zin in!

Volg je mij op Facebook, Instagram, en/of Linkedin?

Contactpersoon

Debbie Huson

Onderneming

VIBES Co-workingspot & Business School

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!