SimplyHappy at Work

Wie ben je?

Ik ben Martine Behrens en ik word dit jaar 50 jaar. Ik ben moeder van twee pubermeiden en ik woon met heel veel plezier in hartje centrum van Amsterdam.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben opgeleid tot jurist en ben meer dan 15 jaar werkzaam geweest als arbeidsrechtjurist in het bedrijfsleven. Bovendien heb ik een opleiding tot mediator gevolgd. Ik heb ook een periode de rol van HR adviseur op mij genomen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het werk als jurist is best saai en je bent veel met problemen, problemen van anderen bezig. Het werk heeft een negatieve inslag. Ik heb een positieve instelling en dat ging met elkaar wringen. Vandaar ook mijn uitstapjes naar mediation en HR kant van het vak. Het gaf mij toch te weinig betekenis en voldoening meer en ik besloot een jaar een sabbatical te nemen om te overdenken hoe ik mijn werkende leven voor de komende 15 tot 20 jaar wil inkleuren. Als je doet waar je passie ligt dan kan je dat nog jaren doen. Ik zie het aan mijn eigen vader die op zijn 76ste nog steeds met super veel plezier werkt.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb veel baat bij een goede start van de dag. Ik heb inmiddels een goed ritme gevonden met een korte workout, koude douche, schrijven in dankbaarheidsdagboek, veel water drinken en een wandeling door de stad maken en dan begin ik mijn werkdag. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De combinatie werkgeluk in de juridische wereld laat menig wenkbrauw fronsen. De advocatuur is een traditionele en formele wereld waar serieus wordt gewerkt. Er wordt hard gewerkt en er heerst een duidelijke hiërarchie of zo doen we dat nu eenmaal. Ik heb een andere kijk op het vak en doe het anders. Naar mijn mening kan je met simpele en praktische veranderingen het werkplezier binnen de advocatuur echt veel leuker maken zodat er minder hoog verloop is onder de medewerkers, het verzuim echt lager is. Het vak van advocaat kan weer aantrekkelijk zijn zowel inhoudelijk als ook wat omstandigheden.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Als jij niks doet dan gebeurt er ook weinig. Ik trek de kar en dat betekent dat ik aan alle wielen draai en soms vergeet je een wiel of soms heb ik daar minder zin in omdat anderen daar beter in zijn.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerder hulp inschakelen van anderen. Ik heb vorig jaar een business coach in de armen genomen en dat had ik eerder kunnen doen om meer focus aan te brengen bijvoorbeeld. Mijn advies is dan ook om anderen in te schakelen en het niet allemaal alleen te willen doen en uitzoeken. Alleen ga je sneller en samen kom je verder.

Wekelijks huddle ik met een vriendin om ons beiden gefocust te houden op dat wat we willen doen in de komende week. Ook heb ik met een collega ondernemer een maandelijkse accountability afspraak zodat we in beweging blijven en die stappen blijven zetten om te komen tot waar we willen zijn. 

Wat is je toekomstvisie?

Het is mijn missie dat Nederland een gelukkige werkvloer is voor alle juristen en advocaten. In mijn toekomstvisie hebben de advocatenkantoren in Nederland echt een draai gemaakt richting een ambitieuze toekomst en omarmen zij werkgeluk door hier ook serieus werk van te maken.

Contactpersoon: Martine Behrens
Onderneming: SimplyHappy at Work
Website: www.simplyhappyatwork.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!