Sport4Balance

Wie ben je?

Mijn naam is Armanda van der Veen en ik ben 46 jaar. Samen met mijn vriend en twee kinderen van 14 en 12 woon ik in Soest. Ik kom uit een warm gezin en ben samen met mijn zus opgegroeid in Assen.

Mijn vader heeft jaren als sportleraar gewerkt en mijn moeder was voornamelijk werkzaam in modezaken.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Vanuit mijn opleiding CIOS te Heerenveen heb ik eerst een jaar op Bonaire windsurf lessen gegeven. Mijn ouders woonden daar, dus was het een mooie kans om daar aan de slag te gaan. Dit avontuur duurde een jaar en daarna ben ik terug gegaan naar Nederland, omdat Bonaire voor mij toen wel heel klein was. Daarna heb ik 7 jaar als zweminstructrice en als buurtsportcoach gewerkt voor de gemeente  Lelystad en Utrecht.

Na die 7 jaar had ik dit werk wel gezien, ik was er klaar mee. En dan? Ja en dan werk je ineens bij de Rabobank. Hier heb ik enorm veel geleerd en me opgewerkt tot assistent accountmanager Private Banking. In deze periode werd ik moeder en werd het voor mij te veel om het gezin en deze drukke baan te combineren. Ik heb gekozen voor mijn gezin en ben toen voor twee dagen in de week als receptioniste gaan werken bij Volkswagen Pon Financial Services.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Omdat ik mijn werk en een aantal collega`s niet leuk en saai vond, ben ik een loopbaantraject ingegaan. Al snel werd duidelijk dat ik blij word om mensen te trainen en of te coachen. Maar hoe en wat? Ik had echt geen idee. Pas na twee jaar in mijn zoektocht kwam ik er achter dat ik mensen in beweging wil krijgen. Ik ben begonnen met een groepje bekenden met een hoelahoep workout. Toen ze uiteindelijk ook maar moesten gaan betalen voor mijn diensten werd mij geadviseerd om mij te laten inschrijven bij de KvK. Tja.. en vanaf toen was ik dus zelfstandig ondernemer! Dit had ik van te voren nooit bedacht, maar wat een goede keuze is dit geweest.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn klanten zie ik meestal s`morgens en s`avonds. Dat betekent dat ik s`middags tijd heb om mijn kinderen uit school te ontvangen met  een kopje thee, het huishouden en boodschappen te doen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben er achter gekomen dat ik veel klanten heb die het erg spannend vonden om te komen sporten. De gedachten alleen al dat ze het niet vol zouden houden, niet mee kunnen komen of bang waren wat anderen wel niet van ze zouden vinden, zorgde er voor dat veel klanten jaren lang niet hebben gesport. Bij mij komen sporten betekent plezier maken, laagdrempeligheid, op je eigen niveau werken en met een knipoog werken aan je doelen. Daarnaast sporten we het hele jaar buiten en ook dat maakt dat het voor veel klanten aantrekkelijk om aan te sluiten!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het ondernemen was voor mij onbekend terrein. Ik had werkelijk geen idee wat er allemaal komt kijken wanneer je een eigen onderneming hebt.

Daardoor heb ik niks onderschat. Wat natuurlijk (voor de meeste ondernemers) een uitdaging blijft is hoe kom ik aan nieuwe klanten. Hoe krijg je daar een goede balans in en hoe ga je om met klanten die stoppen als klant.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Had ik het maar eerder gedaan!!

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is om meer voor bedrijven te gaan betekenen. Nu we in een lock down hebben gezeten, ben ik er achter gekomen dat er heel veel mogelijkheden zijn om ook online klanten te bedienen en dat kan dan overal ter wereld. Zo was ik laatst voor een bedrijf  vanuit mijn woonkamer een klant in Brazilië aan het trainen. Hoe leuk is dat?

Contactpersoon: Armanda van der Veen
Onderneming: Sport4Balance
Website: www.Sport4Balance.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!