Springen is spannend en spelen is leuk!

Wat als je een innovatief idee hebt, maar die comfortzone zo heerlijk veilig is?

Wat als er super enthousiast gereageerd wordt, maar je het zelf niet aandurft om te gaan produceren?

Wat als je een gepassioneerd onderwijshart hebt en je ervan overtuigd bent, dat je idee echt een krachtige toevoeging is op het onderwijs?

Wat als je eigenlijk niet durft?

En wat… als je dan uiteindelijk toch springt?!

Van juf naar ondernemer

Ik ben Petra Mestrom van MONOP. Een kleine 2 jaar geleden bedacht ik de Greenscreenbox.

In het kort: met greenscreen-technologie kun je foto’s en films maken met elke denkbare achtergrond. Maar greenscreens zijn erg groot en veel werk met opbouwen. Je moet je hele lokaal verbouwen of een andere ruimte tot je beschikking hebben. Daarom bedacht ik een tafelmodel versie. Daardoor kunnen kinderen op hun eigen tafel aan de slag met deze techniek. Ze zetten de Greenscreenbox in als leermiddel bij diverse vakken. Ze werken daarmee aan digitale geletterdheid en hun creativiteit wordt gestimuleerd.

Ik ben ervan overtuigd dat digitale geletterdheid en creativiteit van groot belang zijn voor de toekomst van kinderen. Daarnaast vinden kinderen het gewoon ook erg leuk om op deze manier met media om te gaan. Niet alleen op school, maar ook op de bso en thuis.

Ik vond het super spannend, maar mijn idee had zoveel potentie en kreeg zoveel enthousiaste reacties, dat ik de sprong naar het ondernemerschap waagde. Wat een rollercoaster en wat gaaf!

Als ik vooraf had geweten wat ik allemaal moest kennen en kunnen als ondernemer, was ik er nooit aan durven beginnen. Maar ik begon wel. Want mijn prototype was nog lang niet ideaal. Ik ben zelf heel creatief, een doorzetter en maak dingen graag beter dan ze zijn. Daarom begon ik met het doorontwikkelen van mijn idee.

Naast het verkopen van mijn product, maak ik lesmaterialen voor het werken en spelen met de Greenscreenbox en geef ik workshops en trainingen. Daardoor ben ik stiekem ook nog steeds een beetje ‘juf’. 

Wat droeg bij aan de groei van mijn bedrijf?

Stapje voor stapje leerde ik de dingen die ik nodig had. Daardoor bleef het behapbaar en groei ik harder dan ik ooit hard durven dromen.

  1. Onderzoek naar mezelf
    Ik heb onderzoek gedaan naar wie ik diep van binnen ben, waar ik voor sta, waarin ik me onderscheid van anderen en wat mijn missie is. Dit heb ik onder andere gedaan via de training ‘Bouw je Droombedrijf’ van Marloes Halmans, onder begeleiding van coach Danielle Bax.
  2. Een vangnet

Ik heb gezorgd voor een vangnet om me heen: dierbaren bij wie ik kwetsbaar mag zijn, die mij steunen als ik het moeilijk heb en mee vieren in de successen. Daarnaast heb ik professionals van diverse disciplines om mij heen die mij adviseren in belangrijke beslissingen in mijn bedrijf.

  1. Netwerken

Ik netwerk actief, onder andere via Business Women Nederland, ACT NOW en sociale media. Het is verfrissend om vanuit andere bedrijven input op je eigen bedrijf en je activiteiten te krijgen. Andere ondernemers kijken met een andere bril en kennen de uitdagingen en kansen die het ondernemerschap biedt. Ik begon mijn carrière ooit als juf. Ik merk dat de onderwijswereld echt anders werkt dan de zakelijke wereld. Ik vind het daarom erg prettig dat ondernemers die al langer bekend zijn met de zakelijke wereld, met me meekijken en me adviseren.

  1. Uitbesteden

Dingen waar ik zelf niet goed in ben of waarbij ik energie lek, besteed ik uit. Niet alles tegelijk, want dat is voor mij nog niet te betalen. Daarom maakte ik voor mezelf een groeischema. Bij elke volgende groeistap in mijn bedrijf kan ik dingen uitbesteden of automatiseren. Zo begon bijvoorbeeld mijn productie heel kleinschalig mbv Fablab Midden-Limburg, waarbij ik zelf ook actief mee deed in de productie. Inmiddels is de productie uitbesteed aan een grote fabriek.

Spelen is leuk (ook als volwassene!)

Iemand omschreef mijn bedrijf ooit als “Je hebt gewoon een bedrijf gecreëerd waarin jij altijd mag blijven spelen, hoe gaaf is dat?!”

Ik stond er tot het moment dat ze dat zei eigenlijk niet eens zo bij stil. Maar het is wel zo. Kinderen spelen. En ze leren het liefste spelend. Mijn producten sluiten daarop aan. En de lessen die ik maak met mijn producten, moeten daar ook op aansluiten. Dus speel ik zelf veel. Dat is het heerlijke van ondernemen: ik kies ervoor om te mogen spelen in mijn eigen bedrijf!

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de Greenscreenbox?

Ga dan naar www.greenscreenbox.nl

Fotografie: Lana Pictures


Instagram


Linkedin

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!