T W I J F E L S, TWIJFELS EN NOG MEER TWIJFELS

Stel je eens voor: je neemt jezelf voor om je prijzen te verhogen van je diensten. Je bent er helemaal klaar voor, dit is Next Level. Maar dan slaat de twijfel toe; kan ik dit wel maken, ben ik het wel waard en wat als ik het beloofde niet kan waarmaken?

In plaats van jezelf deze waarde wat in geld wordt uitgedrukt toe te kennen, raak jij in paniek. Want wat als er niemand is die dit bedrag voor jou wil betalen? En wat als degene die het wel betaald heeft de investering niet waard vindt? Alle doemscenario’s vliegen door je hoofd.

Wat begon als een twijfel (je diensten verhogen met een paar tientjes of paar honderd euro) wordt ineens een kleine grote drama in je hoofd. Je weet het niet meer. Je blokkade leidt tot uitstelgedrag, wat weer leidt tot “Ik kan het eigenlijk maar beter niet doen.”

Herkenbaar? Volgens mij voor velen die deze blog lezen helaas wel…. hoe komt dat toch dat wij, voornamelijk vrouwen, zo vaak aan onszelf twijfelen?!

Er zijn ontzettend veel redenen waarom we aan onszelf twijfelen maar ik geef jou hieronder de 5 redenen:

  1. Nare ervaringen uit het verleden – deze kunnen echt een huge impact hebben op waar je vandaag mee bezig bent.
  2. Opvoeding – Als je bent opgevoed door ouders die je constant vertelden dat je niet goed genoeg was, dan blijf je jezelf dat ook vandaag de dag nog afvragen.
  3. Vergelijken – Jezelf vergelijken met anderen, niet doen! Ik snap het wel want we leven in een maatschappij waar we onszelf constant vergelijken met anderen. Dunner, knapper, beter, slimmer, succesvoller, rijker het lijkt wel een wedstrijd.
  4. Nieuwe uitdagingen op je pad – logisch dat je twijfelt of je dit wel aan kan, want je hebt het nooit eerder gedaan. Dus je weet niet wat je te wachten staat.
  5. Fear of Failure / Fear of Success – Ooh jee wat als het misgaat?! Als ik het niet gaat redden of zal falen tijdens mijn poging? Maar wat als het wél lukt?! (Zoals mijn persoonlijke verhaal in het boek ‘Durven en Doen – Stel dat het wel lukt? LINK: https://steldathetwellukt.nl/)

Misschien denk je nu wel, nou leuk Leila maar wat kan ik er aan doen?! Want ik heb er inderdaad last van. Komt ie:

  1. Wees bewust van deze negatieve stemmen in je hoofd, probeer in het huidige moment te blijven en concentreer je op de positieve dingen en wat je kunt betekenen voor je klant.
  2. Omring je met mensen die nog meer in jou vertrouwen dan jij in jezelf. Dit zijn de mensen die je naar een hoger niveau zullen tillen.
  3. Leer je bewustzijn te vergroten, hierdoor ga je meer vertrouwen op je intuïtie. Dus niet Next Level of Higher Level maar ga voor Deeper Level, that’s where the magic happens!

Zo zijn er nog meer dingen die je kunt doen om niet of veel minder aan jezelf te twijfelen. Maar dit zijn wel de belangrijkste voor mij geweest.

En als je hier mee aan de slag gaat dan weet ik zeker dat ook jij van dit eeuwige getwijfel en gedraai af komt!

Wil jij ook af van dat eeuwige getwijfel en gedraai en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken, zowel persoonlijk en/of zakelijk? Let me help you! Ik heb een methode ontwikkelt die jou gaat helpen om hier vanaf te komen. Vraag hier een gratis Clarity Coach Call [Link: https://www.manifestyourdreamlife.nl/clarity-coach-call/] en ik spreek je snel.

‘Doubt Kills More Dreams Than Failure Ever Will’

Leila Claassens
Founder Manifest Your Dreamlife
www.manifestyourdreamlife.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!