Tip van Saskia in samenwerking met Canva: het draaiboek

Het geheime wapen van succesvolle events: het draaiboek!

Geef jij ook wel eens een event? Hoe zorg je er nou voor dat alles op rolletjes loopt? Spoiler: je kunt niet alles aan het toeval overlaten. Het geheime wapen van elke succesvolle eventplanner is een goed uitgewerkt draaiboek!

Waarom is een draaiboek een must-have?

Coördinatie is alles

Een draaiboek is dé manier om ervoor te zorgen dat iedereen – van de cateraar tot de DJ – weet wat er van hen wordt verwacht. Dat is teamwork! Het draaiboek is als de blauwdruk die iedereen kan volgen, zodat je niet constant telefoontjes krijgt van mensen die zich afvragen wat de volgende stap is.

Timing is alles

Of je nu een workshop organiseert of een glamoureuze launch party, timing is cruciaal. Met een draaiboek, compleet met een strak tijdschema, zorg je ervoor dat alles stipt op tijd gebeurt. Geen angst meer dat je keynotespreker te laat het podium op gaat omdat de opening iets te lang duurde!

Plan B tot Z

Elke ervaren ondernemer weet dat niet alles volgens plan verloopt. Het draaiboek is je ultieme reddingsboei. Het helpt je met alternatieve scenario’s en noodoplossingen, zodat je elk onverwacht probleem als een pro kunt tackelen.

Enthousiast, toch?

Een draaiboek hoeft echt niet saai of stoffig te zijn. Maak er een creatief project van! Dat kan supermakkelijk met Canva. Voeg wat kleur toe, gebruik motiverende quotes en laat je persoonlijkheid erin doorschijnen. Dit is jóuw draaiboek, jouw spelregels, jouw evenement!

De winst

Last but not least, een draaiboek is een toonbeeld van professionaliteit. Het straalt uit dat jij je zaken serieus neemt. En geloof me, dat gaat niet onopgemerkt voorbij aan potentiële partners, klanten en, ja, zelfs investeerders!

Dus dames, laat niets aan het toeval over. Maak een draaiboek en wees de ster van je eigen show. Want als er iemand is die een fenomenaal evenement kan neerzetten, dan ben jij het wel! Met een goed draaiboek ben je al halfway there. Dus pak die agenda, brainstorm over je event en begin te plannen als de powerhouse die je bent! Klik hier om je draaiboek met de templates van Canva te ontwerpen.

Foto: Renée van der Heide In Beeld

Contactpersoon

Saskia en Canva

Onderneming

Canva

Website

canva.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!