Interview met Lotte van Aerle over haar onderneming als professional organizer

Wie ben je?

Ik ben Lotte van Aerle en ik ben professional organizer en gecertificeerd money mindsetcoach. Ik help vrouwen die er ineens alleen voor komen te staan door scheiding, relatiebreuk of overlijden van hun partner om op een liefdevolle manier afscheid te nemen van spullen, grip te krijgen op hun tijd en geld, zodat ze meer rust & energie krijgen en zich weer veilig voelen in zichzelf en in hun huis.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? 

Ik heb meer dan 20 jaar werkervaring in de media, voornamelijk op het gebied van projectmanagement.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik ben gaan ondernemen omdat ik echt mensen (vrouwen) wilde gaan helpen. Ik zocht naar voldoening en zingeving. Ik wil graag een verschil maken in het leven van vrouwen op dagelijkse basis. Het idee voor deze onderneming kwam door de documentairereeks ‘Tidying up with Marie Kondo’ van Netflix. Inmiddels is Marie Kondo er ook van overtuigd dat het niet lukt om met drie kinderen het huis steeds netjes te houden. 😉 Het hebben van een rustig fundament, een basis waar je altijd op terug kan vallen, in de vorm van je huis, wat echt een thuis is, waar je tot rust komt en dat een veilige landingsplek is. Dat alle dagelijkse dingen op rolletjes lopen en ervoor zorgen dat je alle dingen die je wilt en moet doen (gezin, sporten, ondernemen) aankunt.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik maak elke week een weekplanning, met wat ik elke dag wil en moet doen. Zo heb ik helder wat mijn doelen per dag en per week zijn en kan ik het goed combineren met mijn privéleven.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn aanpak en wie ik ben. Zoals bij zovelen ben ik mijn onderneming, en zoals voor iedereen geldt: van onszelf is er maar 1. Voor snel resultaat bij mijn klanten begin ik met hen bij het einde te definiëren: hoe voelt het als je straks rust, ruimte en overzicht hebt? Hoe ziet je leven er dan uit? We benoemen ook onderliggende patronen en blokkerende overtuigingen en bekijken waar die vandaan komen. Vaak (bijna altijd) is het aangeleerd gedrag, generaties doorgegeven patronen en overtuigingen die niet passen bij wie zij nu zijn. Pas als we dat eindbeeld en die patronen en overtuigingen helder hebben, gaan we aan de slag. En dan komen mijn klanten erachter dat door loslaten hun levensenergie letterlijk weer gaat stromen.

Naast professional organizer ben ik ook money mindsetcoach. De blokkerende overtuigingen die er zijn mbt het niet willen loslaten van spullen zijn 9 van 10 keer overtuigingen die met geld te maken hebben. Door te werken aan hun money mindset komen mijn klanten erachter waar ze echt gelukkig van worden en dat het geld dat die spullen representeert heel relatief is en vaak niets te maken heeft met waar ze echt gelukkig van worden.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb nooit verwacht dat het vanaf dag 1 vanzelf zou gaan. Hetgeen ik niet wist, is hoeveel je zelf als persoon moet shiften, in je energie en in je mindset, om ten eerste dichtbij jezelf te komen en bij wat jou nou écht uniek maakt en waar je écht energie van krijgt, om zo de voor mij ideale klanten aan te trekken.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik ben niet iemand die terugkijkt. Het pad dat ik bewandel is het pad dat ik bewandel. En daar horen alle hobbels, fouten en successen bij. Het zijn allemaal lessen die ik moest leren om te komen op het punt waar ik nu ben.

Wat is je toekomstvisie?

Een tribe van aanpakkende, ondernemende vrouwen, die het gelukt is om grip te krijgen op de dagelijkse chaos, zowel in hun huis als in hun agenda en activiteiten. Die een vaste basis en een sterk fundament hebben gebouwd in hun huis, met vaste routines en structuren waardoor ze per week 7-10 uur over houden voor andere dingen in hun leven en veel geld besparen doordat ze nauwelijks meer dingen dubbel kopen of dingen kopen die niet nodig zijn om gelukkig te zijn in het leven.

Contactpersoon

Lotte van Aerle

Onderneming

Lotte van Aerle | Professional Organizer

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!