Uitstraling van binnenuit

Uitstraling van binnenuit

Als jij geloofwaardig wil overkomen, zou je jezelf authentiek moeten presenteren, wat heel belangrijk is in elke (zakelijke) relatie. Het maakt het ook eenvoudiger om een band op te bouwen met je doelgroep, omdat ze zich dan kunnen identificeren met wie je bent, niet met wie je probeert te zijn. Hoe moeilijk kan het zijn? Jij bent toch jij? Zoals de bekende uitspraak luidt: ‘Ze nemen mij maar zoals ik ben!?’ Dan kom ik met een wedervraag: ‘Wie ben JIJ dan?’ en kan ik het aan de buitenkant zien?

Praktische tips:

  1. Kies kleding die past bij wie je bent. Kleding die niet alleen comfi is maar die ook jouw persoonlijkheid en zelfvertrouwen versterkt. Bijvoorbeeld outfit die zowel comfi als stijlvol is, zodat je je de hele dag zelfverzekerd voelt.
  2. Wees uniek: Ga bij jezelf na wat jou uniek maakt en laat dat zien in alles wat je doet. Bijvoorbeeld, als je fan bent van kekke opvallende schoenen, draag die dan bij je outfit, zorg dat ze opvallen.
  3. Sta recht op. Als je met iemand in gesprek bent of je een pitch doet, maak oogcontact en spreek met vertrouwen. Achteroverleunend kom je niet betrokken over.
  4. Spreek je uit. Vanuit je hart. Wees oprecht in je gesprekken en communicatie. Bij een presentatie kun je persoonlijke ervaringen delen die te maken hebben met het onderwerp zodat je verbinding krijg met je publiek.
  5. Keep being you. Laat jezelf zien zowel online als offline. Als je bijvoorbeeld op social media je berichten deelt, zorg dat die aansluiten op jouw persoonlijke waarden en interesses. Op die manier krijgen mensen consistent beeld van jou.

First things first. Voordat je aan de slag gaan met het-authentieke-zelf-naar-buiten-brengen moet je dit weten:

  • Je kernwaarden en persoonlijkheid. Je innerlijke kenmerken vormen de basis van je uitstraling en helpen je bij het vertalen van je persoonlijkheid naar je uiterlijk. Dus als je je uiterlijke presentatie wil veranderen moet je eerst helder hebben wat je kernwaarden zijn en wat jou als persoon uniek maakt.
  • Kleuren die bij je innerlijk als uiterlijk passen. Door kleuren te kiezen die én bij je innerlijk én uiterlijk passen, creëer je een harmonieuze authentieke uitstraling.
  • Kleding en jouw sterke punten. Kies kleding die niet alleen jouw sterke persoonlijkheid maar ook jouw mooie uiterlijke kenmerken benadrukt. Door kleding te dragen die voor je werkt, voel je je zelfverzekerd en straal je dit ook uit naar de buitenwereld.
  • Make-up. Make-up is bedoeld om jouw natuurlijke schoonheid te benadrukken en te versterken, niet om de overhand te nemen. Let daar eens op als je make-up draagt. Is dit passend bij jouw persoonlijkheid en gewenste uitstraling?

Kies een kapsel die bij jou past. Net zoals bij make-up is het belangrijk om een kapsel te kiezen dat past bij jouw persoonlijkheid en gewenste uitstraling. Of je nu gaat voor een klassieke snit of een trendy look, je kapsel zou jouw zelfvertrouwen en authenticiteit moeten onderstrepen.

Neem nu een deep dive om te ontdekken wat jou uniek maakt. Laat dat zien in alles wat je doet. Doe geen concessies. Streven naar de beste versie van jou is net zo belangrijk als het beste voor je klanten willen. Die verdienen toch ook alleen het allerbeste?

Wanneer je je zelfverzekerd voelt over je uiterlijk, is het veel makkelijker om jezelf te laten zien aan de buitenwereld. Jezelf te presenteren. Wil je zeker zijn van de keuzes die je maakt in het vergroten van je authentieke uitstraling, laat je dan adviseren door professional. Je kunt bij mij terecht voor mijn ‘1-op-1 All-in Styletraject naar meer zelfvertrouwen’ waarin ik jou stap voor stap begeleid in dit proces. Samen staan we sterker dan alleen. Maar he, voel je vrij om elders hulp te zoeken als dat beter bij je past.

banner e-Boekhouden.nl

Contactpersoon

Veronika Osinga Sabolova

Onderneming

Style Experience

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!