Waarom je als vrouwelijke ondernemer zelfverzekerd moet kunnen presenteren

Waarom je als vrouwelijke ondernemer zelfverzekerd moet kunnen presenteren.

Hé daar, leuke mede onderneemster! We moeten het hebben over iets dat misschien niet zo glamoureus klinkt als het lanceren van een nieuwe website of het scoren van een grote klant, maar het is net zo cruciaal voor jouw succes: zelfvertrouwen en presentatie. Ja, ik zie je rollen met je ogen, maar blijf even hangen. Dit gaat interessant worden.

Pak je podium

Dus, je bent een vrouwelijke ondernemer. Je rockt je bedrijf, biedt geweldige services aan, en je weet dat je de potentie hebt om de wereld te veroveren. Maar laten we eerlijk zijn, als het gaat om jezelf presenteren, voel je je soms een beetje als Bambi op het ijs – wankelend en onzeker.

En laten we het hebben over dat onvermijdelijke moment waarop je het podium moet pakken. Je weet wel, die zenuwslopende seconden voordat je begint te spreken, waarin je jezelf afvraagt of je eigenlijk wel weet waar je het over hebt. Die momenten waarop je jezelf betrapt op zenuwachtig giechelen, alsof je een geheime tic hebt ontwikkeld die alleen opduikt als alle ogen op jou gericht zijn.

Maar wacht even, waarom zouden we ons überhaupt zo voelen? We zijn baasbabes, toch? Hier is de harde waarheid: als jij niet in jezelf gelooft, waarom zouden je klanten dat dan wel doen? Je bent niet alleen een coach of een kennisondernemer; je bent ook je product. Dus als je op het podium staat of voor een groep staat om je ding te doen, is het cruciaal dat je die zelfverzekerde, krachtige versie van jezelf laat zien.

Het ‘sorry’-syndroom

En laten we het hebben over het ‘sorry’-syndroom. Waarom is het zo’n reflex voor ons om ons te verontschuldigen voor alles? “Sorry dat ik je tijd in beslag neem”, “Sorry als dit een domme vraag is”, “Sorry dat ik besta.” Oké, dat laatste was misschien wat overdreven, maar je snapt het idee. Het is tijd om die onnodige verontschuldigingen te dumpen en te erkennen dat jouw tijd en expertise waardevol zijn.

Dat is waarom een zelfvertrouwen en presentatie training zo belangrijk is. Het gaat niet alleen over het leren van de juiste woorden of de perfecte powerpose (hoewel die zeker helpen). Het gaat erom dat je jezelf de ruimte geeft om te stralen, om je waarde te erkennen en om die zelfverzekerde ondernemer te zijn die je diep van binnen weet dat je bent.

En raad eens? Daar kom ik in beeld als jouw female presence coach. Ik ben hier om je te helpen, om je die zelfverzekerdheid te geven die je nodig hebt om te schitteren op het podium, om die zenuwachtige giechels te transformeren in zelfverzekerde glimlachen, en om je te laten zien hoe je die verontschuldigingen kunt vervangen door trots. Samen gaan we die krachtige vrouwelijke ondernemer in jou naar boven halen, en laten we de wereld zien wat je echt waard bent.

Liefs, Mona

banner e-Boekhouden.nl

Contactpersoon

Mona Schuitemaker

Onderneming

Female Presence Coach

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!