Zes tips om je sexy te voelen 

Zes tips om je sexy te voelen

Wanneer jij je seksuele (levens)energie ten volle benut en belichaamt:
·       Voel je je aantrekkelijk (en ben je dat ook voor anderen)
·       Ben je in staat om makkelijker verbinding te maken met anderen
·       Ervaar je minder stress, slaap je beter en heb je meer energie
·       Straal je zelfvertrouwen uit en voel je je meer verbonden met jezelf en je vrouwelijkheid

We hebben allemaal toegang tot deze onuitputtelijke kracht, onze seksuele levensenergie. Maar hoe kom je in de hectiek van alle dag (weer) in verbinding met jouw sexiness? In deze blog deel ik zes tips.

Hoe kun jij je sexy voelen? 6 tips:

1. Censureer jezelf niet
Als vrouw censureren we onszelf continue. We passen ons aan en maken onszelf kleiner. En zeker wanneer het op onze seksualiteit aankomt voelen we ons snel beschaamd (over ons lichaam, geuren, geluiden, seksuele fantasieën en voorkeuren) en zijn we bang om ‘TE’ te zijn: Te preuts, te sletterig…
De eerste stap in het aanwakkeren van jouw seksuele energie is dan ook om te stoppen met het censureren van jezelf en jezelf de toestemming te geven om een zalig sexy wezen te zijn. Say it loud and proud: Ik ben een sensuele vrouw en geniet daar volop van!

2. Dans
Door te bewegen (en ook je ademhaling bewust in te zetten) kun je snel seksuele energie opwekken in jezelf. Dus, dans! Draai met je heupen. Spring, schud. Dans is een geweldige manier om je lichaam EN seksualiteit op een veilige manier de ruimte te geven.
Tip: Dit is een playlist vol met sexy (dans)nummers

3. Ken je sensuele turn on’s en turn off’s
Sensualiteit is de verbinding je maakt met jezelf, anderen en je omgeving door middel van je zintuigen. Hoe je eet, ruikt, praat, luistert, beweegt, aanraakt, het is allemaal sensualiteit!
Om je seksuele energie AAN te kunnen zetten, moet je weten waar jij van AAN gaat. Welke zintuigelijke prikkels vind jij fijn aka je turn offs? En wat werkt als rem op jouw sexiness? (aka je turn offs). Zorg uiteraard dat je jezelf omringt met dingen die jou een fijn gevoel geven en vermijd geuren, kleuren en andere zintuigelijke stimulansen die jij NIET fijn vindt.

4. Solo Seks
Als jij denkt dat seksualiteit pas leeft wanneer je een partner hebt, think again. Seks met jezelf is één van de beste manieren om seksuele energie op te wekken en door nadien terug te denken aan een fijne ervaring kun je het herbeleven. De glow die je hebt na een sexy ervaring (alleen of met een ander), daar kan geen make up of sexy jurkje tegenop!
Bovendien helpt masturberen je ook om jezelf op de eerste plaats te zetten en als je regelmatig aan zelfbevrediging doet, zul je ook merken dat je gevoel van zelfwaarde toeneemt. Zelfvertrouwen, zelfwaarde en een goed zelfbeeld zijn primaire wegen naar sexiness! En dat brengt me bij de volgende tip:

5. Maak oogcontact en wees complimenteus
Als je oogcontact maakt met iemand die je aantrekkelijk vindt komt er oxytocine vrij in je hersenen. En complimentjes laten mensen zweven. Wil jij je sexy voelen? Neem dan complimenten met liefde aan en geef ook complimenten aan anderen én jezelf.
Tip: Maak elke ochtend oogcontact met jezelf in de spiegel en kijk net zolang naar jezelf en lichaam totdat je jouw blik voelt verzachten. Geef jezelf vervolgens een gemeend compliment!

6. Raak jezelf (langzaam) aan
Stress en sexy gaan niet samen. Geef jezelf daarom een liefdevolle knuffel, masseer je handen en voeten, raak jezelf bewust en langzaam aan. VERTRAGEN en aanraking ontspant, brengt je in het moment en zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met jezelf en je lichaam. Uiteraard kun je er ook een lekker bodylotion of olie bijnemen. Geuren die sensualiteit opwekken zijn bijvoorbeeld Ylang Ylang en Patchoeli.

Ik wens je enorm veel sensueel plezier toe. GENIET ervan!

Sexy groetjes,
Elize van der Plas

Contactpersoon

Elize van der Plas

Onderneming

Elize vd Plas

 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!