Waar staat GELUK op jouw carrière-ladder?

Wat een prachtig vak!

Als ik vertel dat ik verloskundige ben krijg ik steevast bewonderende reacties: “Wat een prachtig vak! “Goh, vanaf je 21e al? Wat een verantwoordelijkheid zeg!” “Jij kunt ten minste echt wat betekenen voor de wereld!” En dat is ook zo: Wat een prachtig vak heb ik!

Ik was zelfstandige in een maatschap en de zaken gingen goed. Ik genoot van de vrijheid van mijn beroep, maar het was wel erg solo: ik zat vaak alleen in de auto onderweg naar cliënten. Ook tijdens spreekuur-dagen miste is de interactie met collega’s. Na 12 jaar maakte ik de keuze om in dienst van een ziekenhuis te gaan werken. Ik bloeide op, had collega’s om me heen, er was altijd wel iets te beleven. Toch bleef er iets knagen.

En ik dan?

Ik begon na te denken over wat er nou echt bij MIJ past: waar wordt ik nou echt gelukkig van? Ik zorg steeds maar voor iedereen, dat is een deel van mijn identiteit geworden, maar ik ben er ook nog! Na 17 jaar zo’n prachtig vak te hebben uitgeoefend besloot ik dat het ook goed is om een keuze te maken voor mijzelf. Ik stop niet met de verloskunde, dat vak past mij als een jas, maar er is ruimte voor iets nieuws. Al jaren was ik bezig met mijn handen, mooie dingen maken zoals kaarsen en zeep, maar ook fotograferen en vormgeven. Er is een nieuw bedrijf geboren: Ik startte Dutch Wishes.

Ik maak luxe giftboxen met typisch Nederlandse, hand-gegoten geurkaarsen met wenskaarten. Het design is Delfts blauw met een moderne knipoog. De giftboxen zijn een warm relatiegeschenk, en een liefdevol cadeau voor de mensen om je heen. Met de cadeau’s van Dutch Wishes gaat letterlijk de Nederlandse warmte de wereld over! Warm Wishes from Holland. Het zijn prachtige producten, de kwaliteit is hoog en de liefde straalt ervan af.

Maanden ben ik bezig geweest met het perfectioneren van de kaarsen: weer een andere lont proberen, misschien ontwikkelt de geur zich nog beter als ik de temperatuur iets hoger houd tijdens het gieten? In elke kamer staat wel een diffuser met een andere geur, elke avond brandt er wel iets. Mijn hoofd gaat op nul, en ik geniet! Alles komt samen: de ambacht van het kaarsen maken, het ontwerpen van logo’s, verpakkingen, website.

De carrière-ladder

Er wordt zo vaak gesproken over de carrière ladder en het idee is vaak dat je daarop een stapje zet, omhoog weliswaar. Maar waar hebben we het dan over: geld, verantwoordelijkheid, aanzien? Ik denk er anders over. Aan het eind van mijn leven wil ik terugkijken op een leven waarin ik wat heb betekend voor de wereld, maar waarvan ik ook heb genoten, met de mensen waar ik van hou. Geld, aanzien en verantwoordelijkheid klinkt allemaal fantastisch en daar mag je van genieten, maar het is uiteindelijk niet waar het om draait. Je mag ook kiezen voor jezelf! Het is heerlijk om te verdwalen in creativiteit, trots te zijn op het eindresultaat. Om iets op te bouwen vanuit het niets, helemaal zoals ik het wil, is zo leuk! Ik krijg energie van Dutch Wishes, ik zie het bedrijf groeien en ik zie hoe het aanslaat bij klanten! Ze zijn enthousiast over mijn producten en vertellen het weer door.

Mijn uitdaging aan jou

Mijn uitdaging aan Nederlandse vrouwen is: sta eens stil. Waar staat geluk op jouw carriere-ladder? Heb je keuzes gemaakt voor geld, verantwoordelijkheid en aanzien? Waar staat geluk op je lijstje? Misschien past het naadloos en kom je helemaal tot je recht. Fantastisch! Misschien, als  je echt in je hart kijkt ontbreekt er wel iets. Wees eens eerlijk. Misschien is dit het moment om een keuze te maken voor jezelf. Het een sluit het ander niet uit, je hoeft niet direct alle schepen achter je te verbranden, maar geef jezelf om te beginnen eens de ruimte om te gaan ontdekken.

Warm wishes,

Melanie Vogelaar (1980)

Verloskundige in hart en nieren, en nog zoveel meer.

https://www.dutchwishes.com/

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!