Wat is het grote voordeel als je als kostwinner een onderneming start?

Wat is nou het grote voordeel?

Als kostwinner je vaste baan verruilen voor het ondernemerschap. Zou jij het aan durven? Ik moet eerlijk bekennen, dat ik het echt een spannende keuze vond. Zeker aangezien ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn dochter zorg. Maar, het ondernemen als kostwinner heeft ook zo zijn voordelen!

Een stok achter de deur

Het zou niet moeten uitmaken of je de kostwinner bent of dat je samen het inkomen verdient. Toch heb je als kostwinner een extra stok achter de deur om van jouw bedrijf een succes te maken. Je kunt immers niet op het inkomen van je partner terugvallen.

Ik zie dit zelf ook als groot voordeel. Vanaf het begin wist ik: ik kan niet een maandje achterover zitten. Wie betaalt dan mijn rekeningen? Dat houdt me scherp. Ik ben er direct voor 100% voor gegaan en pak alle kansen die op mijn pad komen met beide handen aan!

Ik bepaal alles zelf

Alle beslissingen in mijn bedrijf neem ik zelf. Soms twijfel ik weleens of ik het wel goed doe of wel de juiste keuze heb gemaakt. Anderzijds ben ik niemand verantwoording verschuldigd. Hierdoor kan ik doen wat goed voelt voor mij, zonder dat ik daar iemand anders van hoef te overtuigen. Ook op financieel gebied. Bijvoorbeeld bij de investeringen die ik wil doen. Vrijheid alom!

Een goed voorbeeld geven als kostwinner

Als ondernemer laat ik mijn dochter zien hoe ik aan het roer sta en mijn dromen waar maak! Dat maakt me trots en geeft me veel voldoening. Ik leer mijn dochter, dat dat je niet altijd voor zekerheid hoeft te kiezen. Ik ben blij dat ik haar dat kan meegeven. Als ik twijfel over een spannende keuze, dan denk ik weleens: “Wat wil ik mijn dochter meegeven?” Dat geeft me dan vaak net de extra motivatie om ervoor te gaan!

Mijn Tips voor de kostwinner

Als ik iets aan anderen mee kan geven, dan zou ik zeggen: Werk en denk vooruit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En vooral ook: geniet! You Go Girl! Dat heb je toch maar weer gefikst!

Heb je soms toch het gevoel dat je er erg alleen voor staat? Bouw dan een goed team van sparringpartners op, waar je op terug kan vallen. Voor financiële en personeelszaken kun je bijvoorbeeld bij mij terecht. Maar ook een aantal vakgenoten om je heen of een goede business coach zijn echt een aanrader. Dat maakt het ondernemerschap leuker en lichter.

Contactpersoon

Marlouke Rambaldo

Onderneming

Pay Louk

Website

paylouk.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!