Weet jij wat je waard bent?

Het innerlijk kind: De sleutel tot zelfontdekking

Heb je ooit nagedacht over wat je hebt meegekregen vanuit je jeugd, of misschien wat je juist hebt gemist? Het is fascinerend hoe onze vroege ervaringen ons kunnen vormen en beïnvloeden in ons latere leven. Volgens de psychologie is het onderzoeken van je innerlijk kind een essentieel onderdeel van zelfontdekking. Door terug te gaan naar je jeugdherinneringen en te kijken naar de patronen die zijn ontstaan, kun je meer inzicht krijgen in jezelf en je gedrag. Het is een waardevolle stap op weg naar het vinden van je innerlijke kracht.

Money mindset: Durf te geloven in je eigen waarde

Een belangrijk aspect van zelfontdekking is het onderzoeken van je money mindset. Wat geloof je echt over geld en je eigen waarde? Vergelijk het met een grote supermarkt versus een exclusieve, duurdere supermarkt. Beide hebben hun eigen waarde en kwaliteit, maar welke zie jij jezelf als? Durf te ‘ownen’ wat je gelooft dat je waard bent. Het is essentieel om te erkennen dat jouw overtuigingen over geld en je eigen waarde je kunnen belemmeren of juist kunnen stimuleren om je volle potentieel te benutten.

Kritische vragen: Het prikkelen van je potentieel

Als coach stel ik tijdens mijn gesprekken vaak kritische vragen. Waarom? Omdat ik geloof dat het stellen van de juiste vragen essentieel is om je potentieel te benutten. Soms hebben we iemand nodig die ons uitdaagt, die ons aanmoedigt om verder te kijken dan onze comfortzone. Door kritisch te denken en jezelf uit te dagen, kun je nieuwe inzichten verwerven en groeien als persoon en ondernemer.

Leer vanuit je innerlijke kracht: Een reis naar groei

Uiteindelijk draait zelfontdekking om leren vanuit je innerlijke kracht. Het gaat erom jezelf beter te leren kennen, je sterke punten te omarmen en te werken aan je zwakke punten. Het is een voortdurend proces van groei en ontwikkeling. Door te investeren in zelfontdekking en zelfreflectie kun je een dieper begrip van jezelf en je doelen bereiken. En wanneer je leert vanuit je innerlijke kracht, ben je in staat om je volledige potentieel te bereiken.
In onze maatschappij overheerst vaak de masculiene energie, waarbij de nadruk wordt gelegd op kracht, daadkracht en actiegerichtheid. Ik vind het cruciaal om te erkennen dat er een krachtige feminiene energie bestaat, gekenmerkt door zachtheid, intuïtie en emotionele verbinding. Misschien heb jij altijd gedacht dat je moest vechten om gezien te worden. Echter, onderzoek toont aan dat kwetsbaarheid juist de sleutel kan zijn tot het ontdekken van jouw eigen potentieel.

Spiegel voorhouden

De ‘spiegel methode’, waar ik in geloof en gebruik van maak, biedt hierin een krachtig instrument. Het gaat verder dan een modieuze slogan; het is een diepgewortelde techniek die vrouwen helpt om hun innerlijke kracht te ontdekken en te omarmen. Mijn eigen ervaringen met diverse traumatische levensgebeurtenissen hebben mij doen inzien dat het (her)vinden van mijn kracht en een flinke dosis zelfliefde cruciaal was voor mijn herstel.

Het is van belang te erkennen dat sterk zijn niet altijd de oplossing is. Het is juist krachtig om jouw kwetsbaarheid te tonen en toe te geven dat je niet altijd sterk wilt zijn. In mijn praktijk ontmoet ik vaak vrouwen die het contact met hun eigen potentieel zijn verloren, die hun kracht niet meer voelen of simpelweg het vertrouwen in zichzelf hebben verloren. De spiegel methode biedt een pad naar zelfreflectie en herontdekking van jouw innerlijke kracht.

De uitdaging aangaan: Jouw reis begint nu

Dus, lieve vrouw, ben je klaar om de uitdaging aan te gaan? Om je innerlijk kind te onderzoeken, je money mindset te transformeren, kritische vragen te beantwoorden en te leren vanuit je innerlijke kracht? Jouw reis naar zelfontdekking begint nu. Durf jezelf te zijn, durf te groeien en durf te stralen.

Ik geloof dat ; alleen wanneer je jezelf echt kent,  je het beste uit jezelf kunt halen en je volle potentieel als ondernemer benutten. De wereld wacht op jou.

Wil je meer info over dit onderwerp, volg mij dan via social media en natuurlijk kun je ook terecht bij mij als je wilt dat ik jou motiveer en inspireer op jou weg.

 

Contactpersoon

Natalie Fontenie

Onderneming

SoulVive

Website

soulvive.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!