Hoe kan linkbuilding bijdragen aan meer bezoekers vanuit Google?

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is een strategie die gericht is op het verkrijgen van links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Dit proces kan worden gezien als het opbouwen van een netwerk van verwijzingen die je autoriteit en geloofwaardigheid in de ogen van zoekmachines verhogen.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor hogere rankings in Google en dus meer bezoekers?

Google gebruikt verschillende factoren om de relevantie en kwaliteit van websites te bepalen. Eén van die factoren is de hoeveelheid en kwaliteit van links die naar jouw website verwijzen. Hoe meer links van hoge kwaliteit je hebt, hoe hoger de kans dat jouw website hoger gerankt wordt in Google.

Links worden gezien als een soort stemmen van andere websites die aangeven dat jouw website waardevolle informatie bevat. Hierdoor zal Google je website als meer autoriteit beschouwen en dus hoger ranken in de zoekresultaten. Dit is de reden waarom linkbuilding zo belangrijk is voor SEO.

Let op met slechte kwaliteit links!

Maar niet alle links zijn gelijk. Het verkrijgen van links van slechte kwaliteit, zoals linkfarms of spammy websites, kan zelfs leiden tot een lagere ranking in Google. Het is daarom belangrijk om te focussen op het verkrijgen van links van hoge kwaliteit van websites met content die relevant zijn aan jouw business.

Hoe kun je beginnen met linkbuilding?

Het verkrijgen van links kan op verschillende manieren gebeuren.

Hier zijn enkele veelgebruikte strategieën:

  1. Gastbloggen: Schrijf artikelen voor andere websites en vraag of ze een link naar jouw website willen opnemen in ruil daarvoor. (Is alleen interessant wanneer je ook heel makkelijk schrijft)
  2. Content marketing: Creëer hoogwaardige content die andere websites willen delen en waarnaar ze willen linken. (Hier heb je weinig grip op).
  3. Broken linkbuilding: Vind gebroken links op andere websites (dat zijn uitgaande links die naar een lege pagina verwijzen) en bied aan om ze te vervangen door links naar jouw website. (Dit is heel tijdrovend).

Dit zijn effectieve maar tijdrovende manieren om aan linkbuilding te doen. Heb je enig budget te besteden en is linkbuilding echt een onderdeel van jouw marketingstrategie, dan kan je beter nog links inkopen bij blogs van een hoge kwaliteit die content bevatten die relevant is aan jouw business.

Heb je bijvoorbeeld een webshop met beautyproducten, dan kan je een lifestyle- of beautyblog vragen een blog te plaatsen met hierin een link naar jouw webshop.

Heb je een webshop met kinderkleding, dan vraag je een mamablog een advertorial te schrijven.

Zo’n linkje, komend van een blog met een hoge autoriteit, is én relevant én dus van grote waarde én gaat jouw website helpen om meer bezoekers te krijgen via Google.

Houd er rekening mee dat linkbuilding een continu proces is en dat het tijd en moeite kost om goede links te verkrijgen. Maar met de juiste strategieën en consistentie kan linkbuilding bijdragen aan het succes van jouw SEO-campagne en hogere rankings in Google opleveren.

Wat kost een link gemiddeld?

Voor een blog met hierin 1 of 2 linkjes naar jouw website betaal je tussen de 125 en 250 euro. Het bedrag is afhankelijk van de hoogte van de autoriteit van het blog en de hoeveelheid bezoekers die het maandelijks trekt.

Buiten het feit dat je op deze manier op bepaalde zoektermen hoger gaat ranken in Google profiteer je ook van het bereik van het betreffende blog en kan het je een klik en dus een klant opleveren. 2 vliegen in 1 klap dus.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over linkbuilding? Je leest hier meer over op de pagina van mijn Linkbuilding Bureau.

Contactpersoon

Esmée Branbergen

Onderneming

Blogger by nature

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!