Interview met Foekje Beckers van Praktijk Foekje Beckers en Succesvol Samengesteld

Wie ben je?

Ik ben Foekje Beckers bijna 40 jaar, moeder van drie zonen, gescheiden en succesvol samengesteld. Samen met mijn vriend woon ik in een dorpje in de buurt van Eindhoven. Ervaringsdeskundig én professioneel coach. Eerlijk, invoelend, humoristisch en positief. Mijn glas is altijd halfvol, behalve als er rode wijn in zit. Je kunt me op mijn helderblauwe ogen vertrouwen. Ik leg mijn vinger op de zere plek, maar zal er – vrij van een oordeel – nooit mee wijzen. Perfectionist met een doel, namelijk om jou te helpen met een liefdevol nieuw begin.

Als jouw gids na scheiden, begeleid ik jou om weer voluit te kunnen gaan leven. Scheiden verandert je leven, vaste vanzelfsprekendheden vallen weg en je staat er ineens “alleen” voor. Wie ben jij nu nog? Wat zijn jouw normen en waarden en hoe ga ik mijn leven opnieuw vormgeven?

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn opleiding aan de hotelschool ben ik het HR vak ingerold, van arbeidsbemiddeling naar HR adviseur binnen diverse organisaties. Ruim 15 jaar geleden verlangde ik naar meer diepgang met de mensen met wie ik contact kwam. Mijn interesse in mensen en waarom ze bepaalde keuzes maken werd steeds groter. Leven vanuit jouw kracht en talent is iets wat me al jaren fascineert en wat ik in mijn werk en mijn eigen praktijk ook als belangrijk uitgangpunt.

“Na de geboorte van mijn jongste zoontje heb je mezelf dan ook de vraag gesteld, waar word ik gelukkig van?”

Mijn HR-werkzaamheden gaven me niet langer de voldoening die ik zocht in mijn werk. Na de geboorte van mijn jongste zoontje heb je mezelf dan ook de vraag gesteld, waar word ik gelukkig van? Wat vind ik echt leuk om te doen? De dag afsluiten met energie voor mijn 3 jongens was daarin een belangrijke uitgangpunt. GEEN Excel lijsten meer maar echt met mensen bezig zijn om hen weer kracht te geven.

Het leven is nu, het stopt niet bij je 40ste (zei mijn moeder altijd) ik wil ook een leuke vriendin en moeder zijn!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Met ondernemen heb ik een haat-liefdeverhouding, de vrijheid geeft me heel veel ruimte ook de zelfstandigheid, toch maakt de onzekerheid m.b.t. omzet, cliënten etc. me ook onzeker. Het blijft een spel waarbij ik steeds balanceer tussen beide.

“Vind ik het dan niet spannend?”

Ondernemen is voor mij een combinatie van vrijheid, eigen keuzes maken, er kunnen zijn voor mijn gezin maar vooral mijn eigen passie volgen. Vind ik het dan niet spannend? Natuurlijk zekerheden vallen weg, het gaat echt niet altijd zoals ik zou willen, geeft het ondernemen me meer dan terug in loondienst.

Als gescheiden moeder en onderdeel van een samengesteld gezin wil ik heel graag iets doen voor alle ouders die door hetzelfde proces als ik gaan.

10 jaar geleden was daar weinig hulp voor, de deur sluit bij de advocaat of mediator moet je het ineens allemaal zelf doen. Terwijl dan de verwerking pas begint, kan ik uit ervaring zeggen. Niemand gaat expres scheiden, we hebben allemaal te maken met rouw, conflict en vele andere emoties naast het regelen van praktische zaken.

Scheiden heeft vaak nog een schaamtecultuur, deze wil ik heel graag doorbreken. Ik ben zeker niet pro scheiden maar als we het dan toch doen dan gun ik iedereen een fijn en mooi leven na de scheiding. Ik het zo jammer om te zien dat we blijven hangen in pijn, verdriet, boosheid en conflict. Dat we ons best gaan doen om het voor de buitenkant maar zo mooi mogelijk te laten lijken.

“HET IS MIJN MISSIE OM DE TABOES RONDOM SCHEIDING EN SAMENGESTELDE GEZINNEN TE DOORBREKEN EN TE ZORGEN VOOR EEN NIEUW GELUID.”

Vanuit kracht, zelfliefde maak jij de transformatie naar een nieuw leven, een nieuwe jij. Zodat jij weer voluit gaat leven. Dat gun ik alle scheiden mannen en vrouwen.

Succesvol Samengesteld is mijn praktijk voor samengestelde gezinnen, zelf vorm ik een samengesteld gezin. Het was een uitdaging om van mijn nieuwe gezin een succesvol samengesteld team te maken

Rust, plezier en harmonie. Een liefdevolle thuisbasis waar elk individu zich gezien en welkom voelt. Dat is wat ik ieder gezin gun.

“Modern ouderschap is geen uitzondering, wel een uitdaging.”

Het runnen van een samengesteld gezin is complex. De uitdagingen vliegen je om de oren. Je wilt dat iedereen gelukkig is – en dus bikkel je door. Succesvol samengesteld, hoe doe je dat? Daar help ik ouders en als het nodig kinderen mee.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Aan mijn onderneming werken heeft nu mijn focus, mijn onderneming neerzetten, samenwerkingspartners zoeken en ga zo maar door. Toch geeft de vrijheid me zoveel ruimte dat ik er echt meer kan zijn voor mijn gezin, lekker kan sporten op tijden die voor ons gezin het beste uitkomen.

Ik noem mezelf dan ook een bourgondische hardloopster, ik daag mezelf graag uit op sportief gebied maar kan ook enorm genieten van een fijn gezelschap goed eten en familie.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Als ondernemer en ervaringsdeskundige neem ik mezelf mee in mijn trajecten, dat maakt dat het benaderbaar is en mensen zich voelen begrepen. Mijn systemische kijk en aandacht voor de rouw maken me uniek. Pas als je voelt en begrijpt waardoor zaken lopen, zoals ze lopen een dat er erkenning komt voor jouw rouw ben je aan het verwerken en kan je daarna ook anders kijken naar jouw toekomst.

Door mijn verhalen en ervaringen delen en daarin kwetsbaar, open en eerlijk te blijven en zijn. Dat maakt me authentiek en net zoals ieder ander gescheiden persoon, dat zorgt voor vertrouwen. Ik heb ook met mijn handen in het haar gezeten, vluchten in uitjes, kreeg buikpijn bij het ontvangen van een WhatsApp van mijn ex en ga zo maar door.

Maar ook….

Steeds meer gezinnen vallen uit elkaar, er komen steeds meer samengestelde gezinnen voor hen wil ik er graag zijn. Cijfers liegen er niet om, veel samengestelde gezinnen vallen binnen een aanzienbare periode weer uit elkaar, iets wat me aan m’n hart gaat. De kinderen, weer een gevoel van falen voor ouders en ga zo maar door. Liefde is er vaak nog wel alleen elkaar leren en kunnen begrijpen vraagt aandacht en soms een objectieve onpartijdige voorbijganger.  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

In het verre verleden werd ik als arbeidsbemiddelaar de pad gestuurd voor sales, die jaren hebben me toentertijd niet gelukkig gemaakt. Dat gevoel van toen krijg ik vaak terug als ik bezig ben met sales.

GEDULD is voor mij een belangrijk en een uitdaging, vanuit mijn achtergrond zou ik alles graag willen regelen en neerzetten. Deze droom staat echter zo dicht bij me dat ik juist een andere aanpak gekozen heb. Dat is soms lastig en staat haaks op hoe ik dingen geleerd heb.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Hele eerlijk ik denk niets, ik zie alles wat ik mee heb gemaakt als een les. Niet goed of fout maar een ervaring waar ik weer heel veel van heb kunnen leren.

Door vallen en opstaan het leven omarmen maakt het juist mooi voor mij. Doet het dan geen pijn? Of is het niet lastig? Natuurlijk wel alleen dat is dan hoe het heeft moeten zijn denk ik dan maar.

Wat is je toekomstvisie?

Een platform voor gescheiden mannen/vrouwen en samengestelde gezinnen. Waar je laagdrempelig trainingen kan volgen, Webinars kan volgen in gesprek kan gaan met experts en nog veel meer. Ook zijn er live dagen met gelijkgestemden. Juist om van elkaar te leren en ook te zien dat je niet alleen bent, want soms voel je je nog steeds eenzaam terwijl er zoveel mensen uit elkaar gaan.

Voor NU, een succesvolle praktijk als jouw gids na scheiden en voor samengestelde gezinnen. Systemisch kijken naar jouw proces, vanuit ervaring en kennis de juiste begeleiding bieden zodat jij weer in je kracht staat. Jouw samengesteld gezin harmonie kan vinden en dat ieder individu mag zijn.

Scheiden kan je overkomen, je hebt alleen een keuze zie je het als een eindpunt, of als een tweede kans, om weer VOLUIT te gaan leven.

Contactpersoon

Praktijk Foekje Beckers en Succesvol Samengesteld

Onderneming

Foekje Beckers

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!